2024.04.21, Vasárnap

Diplomaosztó szombaton a Kecskeméti Főiskolán

2016.02.26. 12:27

Szombaton délelőtt veszik át oklevelüket a Kecskeméti Főiskolán végzett azon hallgatók, akik az országban először szereztek diplomát felsőoktatási duális képzésben. 

Hirdetés

Szombaton délelőtt veszik át oklevelüket a Kecskeméti Főiskolán végzett azon hallgatók, akik az országban először szereztek diplomát felsőoktatási duális képzésben. A Kecskeméti Főiskola a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-vel és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-vel szoros együttműködésben az országban elsőként indította el a felsőoktatásban a duális típusú képzést. 2012-ben 25 duális hallgató kezdte meg tanulmányait járműmérnöki alapszakon, akik közül most 17-en veszik át a diplomájukat. A főiskolán jelenleg mintegy 30 partnercéggel együttműködve öt alapszakon közel 200 duális hallgató tanul. A duális képzés „kecskeméti modelljének” tapasztalatai alapján a 2015/16-os tanévtől kezdve megtörtént a képzéstípus országos intézményesítése.

Az eseményen beszédet mond:

Dr. Palkovics László, oktatásért felelős államtitkár

Sándorné dr. Kriszt Éva, a Magyar Rektori Konferencia társelnöke

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, a Duális Képzési Tanács tagja

Dr. Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora, a Duális Képzési Tanács tagja

Kovács Máté végzős duális járműmérnök hallgató

Az eseményen jelen lesz:

Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. vezérigazgatója

Kovács Tamás, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója

 

Időpont: 2016. február 27. 10 óra

Helyszín: Kecskeméti Főiskola GAMF Kar Törös Olga Sportcsarnok (Kecskemét, Izsáki út 10.)

 

Az MTI-től Ujvári Sándor fotós segítségével bepillantást nyerhetünk a képzés pillanataiba.

Kátai-Urbán Gábor tanársegéd mérnökinformatikus hallgatókat oktat a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán, a Robottechnika Informatika Tanszéken. A kar történetében először, február 27-én kapnak diplomát a duális képzésen végzett hallgatók. A képzést német mintára, két jelentős autóipari cég közreműködésével a járműmérnöki szakon indította el a főiskola.

Egy hallgató az ívhegesztést gyakorolja a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán, az oktatóműhelyben.

Bagány Mihály főiskolai tanár irányításával önálló fejlesztésen dolgozó járműmérnök-hallgatók a Kecskeméti Főiskola Gépipari és Automatizálási Műszaki Főiskolai Karán, a Járműtechnológia Tanszéken. 

 

Galéria

Kecskemétduális képzésKecskeméti FőiskolaMercedes-Benz Kft.Knorr-Bremse Kft.