2024.06.21, Péntek

Tourex utazás kiállítás Kecskeméten

2016.02.29. 09:50

Immár 26. alkalommal került megrendezésre a két napos turisztikai kiállítás Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális Központban.

Hirdetés

Itt találkozhattak a szakma képviselői a nagyközönséggel. Lehetett tájékozódni, válogatni, akár belföldön, akár külföldön nagyon szép élményeket lehetett szerezni. A mottó: Utazzanak, mert utazni nagyon jó dolog, gazdagít bennünket, fontos látni, tapasztalni.

Katona Ilona marketing igazgató köszöntötte a megjelenteket a Magyar Turizmus Zrt. nevében és nyitotta meg a kiállítást. A KSH adatok szerint Magyarország jól teljesít a turizmus terén. A Dél-Alföldi Régióban rekord évnek számított a tavalyi év az eltöltött vendégéjszakákat tekintve. Közel 700 ezer vendég, több mint 1 millió vendégéjszakát töltött el. A 9 turisztikai régió közül a legnagyobb arány ebben a régióban van.

Miért kedvelt úticél a Dél-Alföldi Régió?

Évek óta folyamatosan fejlődik, nagyon sok tudatos fejlesztés történt, minőségi szolgáltatások sora bővült. Többcsillagos szállodák, termálfürdők, vidéki és falusi szálláshelyek találhatók itt. Azt hangsúlyozta, hogy a vendégszeretet, és az itt dolgozó emberek, az itt dolgozó szálláshely tulajdonosok, alkalmazottak, a vendégekkel közvetlen kapcsolatba kerülő emberek nagyon nyitottak és nagyon kedvesek.

A gasztronómiáról sem szabad elfeledkezni, ez is egy nagyon fontos vonzerő a Régióban. Gasztro-régióként is szoktunk róla beszélni. Hungarikumok hazája, nagyon finom helyi termékekkel.

Két üzenetet küldött a kiállítóknak: a Magyar Turizmus Zrt. meghirdette, 2016 a gasztro-turizmus éve lesz, illetve, hogy felvették a kapcsolatot a környező régiókkal és a külföldi területekkel, velük együttműködve is tovább népszerűsítik termálrégió mivoltukat.

 

Aranyhomok Kistérségi Egyesület nevében köszöntötte a résztvevőket Hamzáné Lakó Judit. Lajosmizsétől Tiszakécskéig nagyon változatos programot kínálnak, mind a Homokhátsági területen, Homokbuckákon, a Nemzeti Parkokban, turisztikai útvonalakon, Tiszakécske környékén a viziturisztikai lehetőségekkel együtt.

Számos minőségi szálláshely fejlesztés történt az elmúlt időszakban ebben a térségben is, amire nagyon büszkék.

Nem feltétlen kell a helyi embereknek messzire utazniuk, hiszen a környéken is nagyszerű kikapcsolódási helyet lehet találni. Nagyon sok természeti érték van, nagyon kedves, nagyon vendégszerető közösség fogadja a térségbe érkező vendégeket.

Az egyesület foglalkozik a helyi termelőkkel, az ő termékük felkarolásával. Hagyományőrző rendezvényeken ezeknek a termékeknek a kóstoltatásáról gondoskodnak. Most is 19 termelő és kézműves állított ki, akik a helyi ízeket, különlegességeket kínálták a vendégek számára.

Galéria

KecskemétKecskemétutazásTourex Kiállítás