2024.06.25, Kedd

Országos hospice kongresszus lesz Kecskeméten

2016.05.02. 12:40

Kecskeméten rendezik meg a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület XII. Országos Kongresszusát május 5-7. között.

Hirdetés

A kecskeméti székhelyű Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány segítségével 2002 után immár második alkalommal ad otthont Kecskemét a hospice kongresszusnak, ami azért is különleges, mert a hazai hospice/palliatív ellátás szakmailag sokat fejlődött az elmúlt években.

A hospice/palliatív ellátás, azaz súlyos betegségük végstádiumában lévő betegek elkísérése a halálig vezető úton, valamint hozzátartozóik segítése, több mint hivatás. Közösségalkotó tevékenység is, ami mintát ad a társadalmi együttműködésre. Ennek a munkának különleges eleme az együttműködés, a csapatmunka teszi hatékonnyá a személyközpontú hospice/palliatív betegellátást. Csak az tudja igazán, mennyi nehézséggel jár a csapat munkájának összehangolása, aki ebben dolgozik. Éppen ezért lett a 2016-os év kongresszusának mottója: Team-ek és tünetek.

A kongresszuson szó esik arról, mi az ami szakmailag sikeres vagy éppen kevésbé hatékony a csapatmunkában, hogyan működnek a gyakorlatban. Mivel a hospice/palliatív ellátás testileg-lelkileg igen megterhelő feladat, nem csak a betegek, hanem az ellátók tüneteiről is szó esik majd.

A kongresszus fővédnöke dr. Beneda Attila, egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár, védnöke pedig dr. Svébis Mihály,  a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és a Magyar Kórházszövetség elnöke.

A kongresszus térítési díjas, de nem csak orvosok vehetnek rajta részt. Online jelentkezés a Magyar Hospice-Palliatív Egyesület weboldalán lehetséges, a részletes program szintén a hospice.hu oldalon található. Helyszín: Kecskemét, Három Gúnár Rendezvényház.

Galéria

Kecskemétölelő kézhospicepalliatívkongresszus