2024.02.26, Hétfő

A Hattyúk Tava előadásával kezdődött az idei kecskeméti Tavaszi Fesztivál

2016.03.04. 13:21

Hirdetés

Minden idők egyik leghagyományosabb balettelőadása,  A hattyúk tava a Royal Russian Ballet előadásában március 3-án a kecskeméti Hírös Agóra Kultúrális Központ színpadán volt látható. Egyben ez az előadás nyitotta meg a 31. Tavaszi Fesztivált a Hírös Városban.

A világ legismertebb balettje, Pjotr Iljics Csajkovszkij műve, A hattyúk tava, a klasszikus orosz balettiskola táncosainak előadásában  - a Royal Russian Ballet társulata a szép  Odette és a vad és szenvedélyes fekete hattyú, Odilia romantikus történetével varázsolta el a nézőket, amelyet Mikhail Bezzubov orosz érdemes művész tanított be az ambiciózus és élvonalbeli társulatnak.

Az orosz balett az egész világon méltán híres és  népszerű. A balettművészet  bölcsőjét jelentő orosz iskolának gyakorlatilag nincs is méltó konkurenciája. A Royal Russian Ballet az orosz balettiskola lényegi és meghatározó elemeit képviseli, társulatának tagjai Oroszország legjobb balettművészei közé tartoznak.
A társulat szinte az egész világot végigutazta és olyan országokban aratott sikert mint Kolumbia, Peru, Venezuela, Chile, Bolívia, Costa Rica, Ekvádor. 

forrás: kulturaonline.hu

fotó: jegy.hu
 

Galéria

KecskemétKecskeméthírös agóratavaszi fesztiválA Hattyúk TavaRoyal Russian Ballet