2023.10.04, Szerda

Országos fogathajtó bajnokságnak ad otthon Hetényegyháza

2016.04.13. 09:31

Péntektől vasárnapig a Hetényegyházi Lovaspályára figyel a hazai fogathajtó sport világa, mivel itt rendezik meg a nézők számára látványos programokat és kikapcsolódást ígérő országos fogathajtó versenyt.

Hirdetés

8 kategóriában 37 fogathajtó nevezett a 2016. április 15-17. között rendezendő országos A és B kategóriás idénynyitó fogathajtó versenyre - tudtuk meg Fülöp Sándor versenyigazgatótól.

A világbajnokságra készülő egyes fogatoknál a Bács - Kiskun megyeieké lehet a főszerep - nagy verseny várható a világbajnok Kecskeméti László (Mélykút), az elmúlt évi magyar bajnok Nyúl Katalin (Kecskemét Hírős LK), Farkas József (Kecel LK), Bajáki Ferenc (Szilvásvárad) és Demkó Zsolt (Siórét) között.

A kettes fogatoknál kíváncsian várjuk az egy éves kényszerpihenő után visszatérő ifj Nagy Tibor (Felsőlajos Húskirály SE) szereplését új összeállítású fogatával. Remek ellenfelei lesznek a háromszoros Vb ezüstérmes Hódi Károly (Szeged Fesztivál LK), a remek hajtó Sipos Zoltán (Hetényegyháza Fülöp Kft) és a mezőhegyesi Papp János személyében.

A négyesfogatoknál nyílt lesz a verseny, hisz a világbajnokságra készülő válogatott négyes fogathajtók a héten Izsákon edzőtáboroznak és csak nézőként lesznek ott Hetényben.

A Hetényegyházi Lovaspályán április 15-én, pénteken 9.00 órától indul a verseny a díjhajtással, másnap 10.00 órától kezdők a maratonhajtás, majd végül vasárnap a látványos izgalmakat ígérő akadályhajtással fejeződik be a verseny.

A versenyre minden lovassport iránt érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés díjtalan.

 

Forrás: fogathajtohirek.hu

Fotó: fogathajtohirek.hu (a kép egy vecsési fogathajtó versenyen készült)

Galéria

Kecskemétfogathajtó bajnoksághetényegyháza