2023.04.01, Szombat

Szeptembertől a Polgármesteri Hivatalban is tanulhatnak a hallgatók

2016.01.21. 11:36

Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala első ízben a 2016/2017. tanévtől vesz részt a duális képzésben, amely a hallgatók, a felsőoktatási intézmények, illetve a gyakorlati helyek együttműködésén alapuló képzési típus. A duális képzésben a hagyományos képzési rendszertől eltérően a hallgatók sokrétű szakmai tapasztalatra tehetnek szert.

Mit jelent a duális képzés?

A duális képzés is alapszaknak számít. Az újszerű képzés célja, hogy a főiskolán, egyetemen elméleti képzésben szerzett ismereteket a hallgatók a kötelező szakmai gyakorlat keretében elmélyíthessék és alkalmazhassák. Az ebben a formában végzett hallgatók a munkaerőpiacra kikerülve már néhány éves szakmai tapasztalattal és gyakorlati tudással rendelkeznek, ezáltal vonzóbbak a munkáltatók számára. Azon hallgatók részére, akik hivatalunkban töltik a gyakorlati képzésüket, lehetőséget biztosítunk arra, hogy tanulmányaik befejezését követően Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában dolgozhassanak.

Bővebb információ, illetve egy infografikával készült tájékoztató film a duális képzésről a Kecskeméti Főiskola honlapján az alábbi helyről érhető el: http://felveteli.kefo.hu/dualis-tipusu-kepzes.

Miért érdemes a duális képzést választani?

• A duális képzés az elmélet és gyakorlat optimális kombinációja.
• A magas színvonalú elméleti oktatás mellett megismerheti a hallgató a közigazgatás folyamatait.
• Tapasztalt szakemberektől, interaktív formában tanulhatja meg a szakma, ezen belül a közigazgatás rejtelmeit.
• Változatos és intenzív tanterv: a képzés hét féléves. Félévente az elméleti oktatást követően a gyakorlat során kipróbálhatók, alkalmazhatók a tanultak.
• A képzés teljes ideje alatt rendszeres juttatásban részesül a hallgató.
• A megszerzett tudás a vállalati munkavégzés során azonnal hasznosítható.

Mely szakokra jelentkezőket várjuk?

Hivatalunk várja a Kecskeméti Főiskola műszaki menedzser szakára jelentkező hallgatókat, köztük a projektmenedzser szakirányt választókat is, valamint a gazdálkodás és menedzsment szakra jelentkezőket.

Hivatalunk a hallgató részére a gyakorlati képzés idejére biztosít díjazást.

Azt, aki a központi felvételi eljárás keretében felvételt nyert az adott szakra, illetve azt megelőzően a hivatalunkban lefolytatott kiválasztási eljárásban alkalmasnak tartanak arra, hogy hivatalunkban töltse a szakmai gyakorlatát. A kiválasztási eljárás eredményéről minden jelentkezőt 2016. június 30-áig értesítünk.

Hogyan lehet jelentkezni hivatalunkban a duális képzésre?

A jelentkezéshez be kell küldeni:
- a kitöltött jelentkezési lapot
- egy fényképes önéletrajzot és motivációs levelet
- középiskolai bizonyítvány és/vagy érettségi bizonyítvány másolata, végzős tanulóknak az utolsó előtti év végi bizonyítvány és az utolsó félévi bizonyítvány másolatát
- egyéb bizonyítványok másolatát (nyelvvizsga, szakképzés, stb.)

Jelentkezési határidő: 2016. április 30.

Jelentkezéseket a [email protected] címre várjuk.

Kapcsolat:
Frittman Julianna
humánpolitikai ügyintéző
+36 76/513-513/2302, vagy [email protected]

Galéria

Kecskemétduális képzésPolgármesteri Hivatalhallgatókmenedzser