2024.04.18, Csütörtök

Kecskemétre látogatott az amerikai nagykövet

2016.06.15. 14:27

A Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságán tett látogatást Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerda délelőtt. 

Hirdetés

A Kiskunsági Nemzeti Park igazgatóságán tett látogatást Colleen Bell, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete szerda délelőtt. A diplomata a kecskeméti Mátyás király Általános iskola kéttannyelvű tagozatának negyedik osztályos diákjaival is beszélgetett, akik természetismereti foglalkozásra érkeztek az intézménybe. Colleen Bell Kiskunsági látogatását a fülöpházi homokbuckák és a Kelemen-széki tanösvény megtekintésével zárta.

Ez az év az Egyesült Államok számára különösen fontos a természetvédelem szempontjából, hiszen idén ünneplik a Nemzeti Park Szolgálat, az amerikai belügyminisztérium szövetségi hivatala fennállásának századik évfordulóját. 
Az évforduló alkalmából a nagykövet mind a tíz magyarországi nemzeti parkot felkeresi. "Ezzel ismerem el és hajtok fejet a magyar kollégák természetvédő, a biodiverzitást őrző munkája előtt" - fogalmazott. 
Az amerikai nagykövet ötödik állomásként - az aggteleki, a Balaton-felvidéki, a fertő-hansági és a hortobágyi után - látogatott el a Kiskunsági Nemzeti Parkba. A természetvédelmi igazgatóság munkáját megismerve Colleen Bell találkozott a nagykövetség Facebook-oldalának két olyan követőjével is, aki a felhívására különféle magyarországi látnivalókat ajánlott neki meglátogatásra, köztük a nemzeti parkot is.

forrás: mti

Galéria

KecskemétTermészet HázaKiskunsági Nemzeti ParkColleen BellMátyás király Általános iskola