2024.07.13, Szombat

A megyéből három tanár is kapott Bonis Bona díjat

2016.06.06. 13:33

Negyedik alkalommal jutalmazták idén a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző hazai és határon túli magyar, valamint magyarországi nemzetiségi pedagógusokat és tehetségsegítő szakembereket a Bonis Bona – A Nemzet Tehetségeiért díjátadón. Az idei díjazottakat 800 jelölt közül választották ki, akik között kecskeméti és kiskunfélegyházi tanárok is vannak.

A Nemzeti Múzeum dísztermében megtartott ünnepi Tehetséggálán összesen 63 szakember és szervezet részesült elismerésben sokéves, eredményes tehetséggondozó munkájáért június 3-án. A Bonis Bona díjat idén négy személyi kategóriában lehetett elnyerni: „Kiváló versenyfelkészítő”, „Kiváló tehetséggondozó”, „Kiváló tehetségsegítő” elismerésben összesen 55-en részesültek, hárman pedig életműdíjat kaptak munkásságukért. Újdonság, hogy ebben az évben először, öt tehetséggondozó szervezetet is díjaztak.

Kiváló tehetséggondozó díjban két kecskeméti tanár is részesült kiemelkedő szakmai tevékenységéért:

Varga József, a Bányai Júlia Gimnázium matematika-fizika tanára és Csúzdi Szabó Erika, a Szent Imre Katolikus Óvoda és Általános Iskola rajz- és képzőművészet tanára.

Kiváló tehetségfejlesztő díjat kapott a megyénkből:

Csincsák Zoltán, aki fejlesztést végez a Dobbantó programban, csoportvezető az Arany János Kollégiumi-Szakiskolai Programban, valamint tanár a Kiskunfélegyházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégiumban.

A Bonis Bona elismerést 2013-ban alapították, pénzügyi fedezetét a Nemzeti Tehetség Program biztosítja. Eddig 700-nál többen vehették át az elismerést.

A tehetség olyan ajándék, amellyel nem csak élni lehet, de el is lehet herdálni, és az is lehet, hogy észrevétlen marad. A pedagógusoknak, a segítő szakembereknek nagy a felelősségük abban, hogy reményt adjanak a tehetséges fiataloknak, és kitartásra neveljenek - mondta a díjátadón Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

forrás: kormany.hu

Galéria

KecskemétKiskunfélegyházaKecskemétdíjtehetségbonus bonaBányai Gimnáziumszent imre