2024.06.18, Kedd

Itt a VAKÁCIÓ! Biztonságos szünidőt kíván a Rendőrség a diákoknak

2016.06.17. 09:46

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a vakáció eltöltéséhez fontos tanácsokkal látta el a kecskeméti diákokat.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a vakáció eltöltéséhez fontos tanácsokkal látta el a kecskeméti diákokat. A „Nyár veszélyei” elnevezésű, a biztonságos szünidőt előkészítő iskolai foglalkozást tartott a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola diákjai számára a tanév utolsó tanítási napján. A biztonságos szünidőt előkészítő iskolai foglalkozásokon hat alsó tagozatos osztály 122 diákja vett részt.

A nyári szünidő beköszöntével a gyermekek kikerülnek a biztonságot adó iskola falai közül, sok munkába járó szülőnek nehézséget okoz az elhelyezésük, állandó felügyeletük. A tanítás befejezését követően a gyermekek felszabadultabbá, óvatlanabbá válnak, sok szabadidővel rendelkeznek, így gyakrabban jelennek meg a közterületeken, a parkokban, játszótereken és az utak mentén. A gyermekkorúaknak rendkívül fontos tulajdonságuk: ők a legfogékonyabbak az új ismeretek megszerzése terén, esetükben a tanulás hatásfoka kiemelkedően magas. Ezért a közlekedési szabályok ismertetése, a veszélyek tudatosítása és a helyes magatartásminták átadása balesetektől óvhatja meg a gyermekeket, s akár életmentő is lehet.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a fiatalok figyelmét a nyári szünetben rájuk leselkedő veszélyekre és a megelőzés lehetőségeire. Ennek érdekében a Bűnmegelőzési Osztály főelőadója, Váróczi-Bakos Rita c. r. őrnagy a „Nyár veszélyei” elnevezésű, a biztonságos szünidőt előkészítő iskolai foglalkozást tartott a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola diákjai számára a tanév utolsó tanítási napján, 2016. június 15-én. A biztonságos szünidőt előkészítő iskolai foglalkozásokon hat alsó tagozatos osztály 122 diákja vett részt.

A rendkívüli órák keretében a tanulók fontos információkat kaptak a szabadidő eltöltésével kapcsolatban. A szakember tájékoztatást adott a csellengés, a csavargás, a bandázás veszélyeiről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről. Szituációs játékok segítségével tudatosította a gyermekekben, hogy legyenek mindig óvatosak az idegenekkel, ne szálljanak be ismeretlen autóba, ne engedjenek idegent az otthonukba. Értékes műszaki cikkeket, mobiltelefont, pénzösszeget ne, vagy csak több helyen elosztva vigyenek magukkal táborokba, kirándulásokra. Ismertette az internet veszélyes hatásait és azok megelőzési lehetőségeit.

Mindenekelőtt felhívta a figyelmet arra, hogy amennyiben kellemetlenség, bántalmazás ér valakit, fontos, hogy azt elmondja szüleinek, vagy más felnőttnek, aki valóban tud segíteni a problémák megoldásában.

A gyerekek nagy örömmel vettek részt az interaktív programokon és lelkesen tették fel kérdéseiket. A pedagógusok elmondták, hogy fontos tapasztalatokkal és hasznos ötletekkel tudják diákjaikat nyári szünetre bocsátani.

Végezetül ne feledjék: a gyermek számára az első számú mintát a szülők szolgáltatják!

forrás: police.hu

Galéria

KecskemétBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságNyár veszélyeibiztonságos szünidő