2024.05.20, Hétfő

Anyák Napja: virágot ültettek az édesanyák Kecskeméten

2016.05.01. 13:50

Hirdetés

Anyák Napján közös virágültetésre invitálta a kecskeméti és környékbeli édesanyákat-nagymamákat a Főtérre a Kecskemétimami online portál. 

Tavaly első alkalommal rendezték meg a hagyományteremtőnek szánt anyák napi virágültetést Kecskeméten. Édesanyák és gyermekeik közösen ültetik el a névre szóló szívecskével ellátott palántákat a Főtéren.

Ma délelőtt az időjárás kegyes volt az ültetőkhöz, ezért több száz szorgos kéz díszítette ki a Főtér egy részét a Városgazdasági Kft. által szolgáltatott növénykékkel.

A szervezők arra kérték a résztvevőket, hogy a palántáért cserébe valamilyen tartós élelmiszerrel segítsék a nehéz helyzetben lévő édesanyákat, hogy jobban el tudják látni családjukat. Az adományokat az Együtt a Kecskeméti Családokért Alapítvány kapja, aki szétosztja a rászoruló családok között.

Az édesanyák napját egyébként világszerte megünneplik, bár nem minden országban május első vasárnapján. Az ünnep gyökerei mélyre nyúlnak vissza, már az ókori Görögországban is ünnepségeket tartottak tavasszal az édesanyák tiszteletére. Az anyák napja 1914-ben nemzeti ünneppé vált az Egyesült Államokban, amit hamar ki is használtak a virágárusok és ajándékboltosok. Magyarországon 1928-ban született meg az a miniszteri rendelet, ami a hivatalos iskolai ünnepek közé sorolta ezt a napot.

 

Galéria

Kecskemétanyák napjavirágültetés