2024.10.18, Péntek
Móra Ferenc felolvasó-pályázatot hirdet a Színészek az Ifjúságért Alapítvány
kecskemetinemzeti.hu

Móra Ferenc felolvasó-pályázatot hirdet a Színészek az Ifjúságért Alapítvány

Forrás: kecskemetinemzeti.hu

2024.10.07. 13:05

A Színészek az Ifjúságért Alapítvány szeretne kapcsolódni az évfordulóhoz és felolvasó verseny-pályázatot hirdet Móra Ferenc művéből halálának 90. évfordulója alkalmából az általános iskola 3-4. osztályos tanulóinak.

Móra Ferenc számos ifjúsági művet írt, melyek ihlető anyagát gyermekkori élményei adták és a magyar ifjúsági irodalom klasszikusává tették. A Dióbél királyfi egyike legjelentősebb, legeredetibb hangú regényünknek. A mű epizódok szőttese: falujáról mesél bennük az író. A Dióbél királyfi című műből a tanulók szabadon választhatnak egy rövid részletet, melyet a zsűri, a versenyzők és a kísérők előtt kell felolvasniuk. A résztvevők hasznos tanácsokat kapnak a zsűritől, melynek tagjai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművészei és az Alapítvány kuratóriumának tagjai - írja a kecskemetinemzeti.hu.

A jelentkezés feltétele:

  • Tetszőlegesen válasszatok a Dióbél királyfi című műből maximum 2-3 perces részletet, melyet felolvasva kell bemutatni.

  • Pályázni 3-4. osztályosoknak lehet Kecskemétről és vonzáskörzetéből.

Jelentkezési határidő: 2024. október 15.

Jelentkezni lehet levélben: Színészek az Ifjúságért Alapítvány, 6000 Kecskemét, Katona József tér 5. vagy a [email protected] címen

KecskemétKatona József SzínházpályázatSzínészek az Ifjúságért Alapítvány