2024.09.08, Vasárnap
Állami gondoskodásban élő magyar és külföldi fiatalok futballoznak Kecskeméten
Illusztráció, unsplash.com

Állami gondoskodásban élő magyar és külföldi fiatalok futballoznak Kecskeméten

MTI

2024.07.16. 09:00

Állami gondoskodásban élő magyar és külföldi fiatalok játszanak a 23. - Kicsik nagy focija mottójú - Gyermekotthonok Európa Kupa döntőjében Kecskeméten hétfőtől csütörtökig.

A tornán Magyarországot hét gyermekotthon - Debrecen, Tolcsva, Komádi, Kelebia, Kiskőrös, Gönc és Budapest - egy-egy csapata képviseli, külföldről Szerbiából, Romániából, Bulgáriából, Németországból, Bosznia-Hercegovinából és Lengyelországból érkeznek hátrányos helyzetű sportolók.

A fiatal labdarúgók a Kecskeméti Atlétikai Centrumban kialakított pályákon mérkőznek meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szabályainak megfelelően. A nemzetközi tornán a győzteseknek járó serleg és érmek mellett különdíjakat is kiosztanak a gólkirálynak, a legjobb játékosnak és kapusnak.

A 23. Gyermekotthonok Labdarúgó Európa Kupa döntőjét Détári Lajos hatvanegyszeres magyar válogatott labdarúgó nyitja meg július 15-én Kecskeméten, a Szent István téren.

A gálaesten részt vesz Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó mellett Laczkó Zsolt, Vincze Ottó egykori válogatott játékos, Gellei Imre korábbi szövetségi kapitány és Őze Tibor, a Budapesti Vasutas Sport Club (BVSC) szakmai tanácsadója.

A nemzetközi kupát évről évre az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány szervezi, amely 2000-ben azzal a céllal jött létre, hogy a gyermekotthonok számára is sportolási lehetőséget teremtsen. Az elmúlt 24 év alatt Európa 18 nemzetének fiataljai jártak Kecskeméten az alapítványnak köszönhetően.

KecskemétKecskeméti Atlétikai CentrumKecskemétlabdarúgás