2024.04.29, Hétfő
Másodosztálybeli csapat búcsúztatta a Kecskemétet a kupaküzdelmektől
Fotó: Illusztráció, pixabay.com

Másodosztálybeli csapat búcsúztatta a Kecskemétet a kupaküzdelmektől

MTI

2024.04.05. 08:50

Történelmet írt a Nyíregyháza, miután a labdarúgó Mol Magyar Kupában 2-1-es győzelmével búcsúztatta a Kecskemétet és a legjobb négy közé jutott.

Hirdetés

A másodosztályban éllovas Nyíregyháza Spartacus története során először jutott a legjobb négy közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában, amelynek utolsó, csütörtöki negyeddöntőjében 2-1-re nyert az élvonalbeli Kecskemét ellen Balmazújvárosban.
 


Két gól esett a félidő legvégén

Az első játékrész rendkívül kiegyenlített, szinte eseménytelen futballt hozott, végül azonban a félidő utolsó perceiben mindkét oldalon megrezdült a háló: a 42. percben a vendégek kerültek előnybe, miután Sigér egy beadásba a lehető legrosszabbul tette bele a fejét, de a másik kapunál szinte azonnal válaszolt a csapatkapitány Gengeliczki.

Nem tudta gólra váltani fölényét a Kecskemét

A fordulást követően inkább a házigazdák futballoztak veszélyesebben - a városi stadion építése miatt Balmazújvárosban játssza hazai meccseit a Nyíregyháza - és a 69. percben a csereként pályára lépő Novák meg is szerezte a vezetést.
A Kecskemét hátrányban kissé későn kapcsolt, Szabó István vezetőedző bő tíz perccel a rendes játékidő vége előtt hármat is cserélt. A vendégek óriási fölénybe kerültek a hajrára, de gólhelyzetig nem jutottak el, így a Nyíregyháza fennállása során először bejutott a négy közé a Magyar Kupában.

    MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Nyíregyháza Spartacus FC (NB II)-Kecskeméti TE 2-1 (1-1)

KecskemétlabdarúgásMOL Magyar KupaKecskeméti TENyíregyháza Spartacus