2024.04.27, Szombat
Kecskeméten is logisztikai képzés indulhat: egyre több városból érdeklődnek a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés iránt
Fotók: Magyar Logisztikai Egyesület (MLE), KRPR.hu

Kecskeméten is logisztikai képzés indulhat: egyre több városból érdeklődnek a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés iránt

Magyar Logisztikai Egyesület (MLE), KRPR.hu

2024.02.12. 12:10

Az elmúlt időszakban országszerte megnövekedett az érdeklődés a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) személyes formában történő oktatásai iránt. Ennek eredményeként az online, valamint a már hosszú évek óta aktív budapesti képzések mellett, országszerte indulhatnak különböző településeken Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzések - derült ki a KRPR.hu lapunkhoz eljuttatott tájékoztatásából.

Hirdetés

Az online és a budapesti képzés mellett, már 2023-ban elindult a nyíregyházi oktatás

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) nem az általános féléves ütemben indítja el a képzéseit. Mivel folyamatos az érdeklődés, ezért az egyedi tematikának köszönhetően jellemzően akár már havonta is tudnak tanfolyamot indítani. Többek között online, Budapesten és tavaly már Nyíregyházán is indult képzés, amelyet mindösszesen több száz hallgató végzett el az elmúlt évben is. Ráadásul a nagy nyírségi érdeklődésre való tekintettel idén újabb tanfolyam indulhat Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyeszékhelyén is.

„A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) igyekszik a felgyorsult világ igényeihez maximálisan alkalmazkodni. Nyíregyházán tavaly jelentős érdeklődés mutatkozott a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzésünk iránt, ezért 2024-ben újabb tanfolyam indulása várható” 

– mondta Dr. Doór Zoltán, a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke, aki hozzátette, már várják az érdeklődőket, így akár már tavasszal újabb nyíregyházi képzés indulhat.

A Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzés célja, hogy az azt elvégző, sikeres vizsga után a gazdasági élet különböző területein, az egyes gazdasági szervezetekben logisztikai tervezési, szervezési, irányítási, valamint ellenőrzési feladatokat tudjon ellátni. Aktív résztvevőként tudjon közreműködni a vállalaton belüli, valamint a vállalat és a beszerzési, értékesítési piacai közötti integrált anyag- (áru-) és információáramlás szervezésében, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetünk védelme és a társadalmi felelősségvállalás is.  Továbbá képes legyen kapcsolatot tartani más vállalati területekkel-csoportokkal, és közreműködni a vállalati stratégia elkészítésében is, ezáltal információkat biztosítva például a vezetői döntésekhez.

Debrecenben és Szegeden is képzés indulhat hamarosan

A húsiparáról és fűszerpaprikájáról is méltán híres alföldi város, Szeged robbanásszerű ipari fejlődés előtt áll a BYD beruházás következésben. Hazánk második legnagyobb városában, Debrecenben a BMW és más jelentős beruházások következtében, a visszajelzések alapján szintén folyamatos az igény a friss, naprakész logisztikai ismeretekre. Nem csoda, hiszen szinte minden napra jut egy-egy hír, amelyekben újabb és újabb beruházásokat jelentenek be ezekben a városokban. Ezek eredményeként, megfelelő érdeklődés esetén, ezeken a településeken is tanfolyamot indíthat a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE), személyes képzés formájában.

„Jelenleg azt tapasztaljuk, hogy bizonyos hallgatók számára a személyes formában történő oktatások előnyt jelenthetnek az online tanfolyamokkal szemben. Bár sokan preferálják továbbra is az online logisztikai képzéseket, az igényre reagálva országszerte visszatérhetnek az offline képzések is” 

– emelte ki a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) elnöke, aki azt is elárulta, hogy Nyíregyháza mellett, Debrecenben és Szegeden is elindulhatnak a képzések akár már tavasszal.

A múltban is voltak Debrecenben és Szegeden is képzései a több mint 30 éves szakmai szervezetnek. A koronavírus-járvány újratervezésre kényszerítette azonban nemcsak az oktatási rendszert, de az egész világot. A tervezett debreceni és szegedi logisztikai képzésen való részvétel feltétele azonos a többivel. A jelentkezőnek rendelkeznie kell bármilyen felsőfokú, vagy logisztikai ügyintéző OKJ-s végzettséggel, azonban akkor is tud jelentkezni, ha a szakterületnek megfelelő felsőfokú oktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal, vagy 3 éves logisztikában eltöltött szakmai tapasztalattal rendelkezik.

Kecskemét és Székesfehérvár lehetnek a következő helyszínek

„Célunk, hogy amennyiben az igények megfelelőek, minél közelebb vigyük a logisztikai képzést az érdeklődőkhöz. Éppen ezért az sem kizárt, hogy a jövőben Kecskeméten vagy éppen Székesfehérváron indítunk képzést. Mindkét településen korábban szintén már indítottunk tanfolyamot, így kellő tudásvágy esetén, rutinosan tudunk mindkét városban Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzést biztosítani” 

– hangsúlyozta Dr. Doór Zoltán.

A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) vidéki képzéseiről további információ kérhető az [email protected] e-mail címen, valamint a +36 1 484 6414-es telefonszámon.

 

A Magyar Logisztikai Egyesületről:

A Magyar Logisztikai Egyesület, az MLE volt az első szakmai társadalmi szervezet Magyarországon, amelyet magánszemélyek alapítottak 1990-ben. Elnöke Dr. Doór Zoltán. A szervezet célja a logisztika társadalmasítása, a logisztikai tudásmegosztás, melynek két fő elemét az egyesület által szervezett oktatások, valamint a több évtizede, évente megjelenő Logisztikai Évkönyvek jelentik. A Magyar Logisztikai Egyesület edukációjának gerincét a Felsőfokú Logisztikai Menedzser képzések adják, amely mellet megtalálható még számos tréning is a kínálatban. Az MLE gondozásában évente megjelenő Logisztikai Évkönyv pedig egy szakmai tanulmánygyűjtemény, melynek szerzői évről évre a logisztika világának legkiemelkedőbb szakembereiből tevődnek össze. (www.mle.hu)

KecskemétképzésoktatásMagyar Logisztikai Egyesület (MLE)