2024.04.28, Vasárnap
Két óvoda és egy bölcsőde korszerűsítése fejeződött be Kecskeméten
Fotók: Kecskeméti Médiacentrum

Két óvoda és egy bölcsőde korszerűsítése fejeződött be Kecskeméten

Forrás: Kecskeméti Médiacentrum

2024.01.17. 10:54

Három önkormányzati tulajdonú épület energetikai fejlesztése zárult le uniós és saját forrásból – közölte Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala.

Hirdetés

A  Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap által finanszírozott 523,47 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból a Ferenczy Ida Óvoda Szabadkai utcai intézménye, a Kálmán Lajos Óvoda Lánchíd utcai és az Aranyhaj Bölcsőde épületeinek energetikai korszerűsítését végezték el - olvasható Kecskemét város önkormányzatának sajtóközleményében.
 


A beruházás célja az intézményekben tartózkodó gyermekek és dolgozók komfortérzetének növelése, valamint a hatékonyabb, költségkímélő energiahasználat biztosítása volt.  Az uniós források mellett, az önkormányzat saját forrásból, közel 500 millió forint összeggel egészítette ki a beruházáshoz szükséges összeget. Ennek köszönhetően a projekt keretében megvalósult valamennyi épület utólagos homlokzat- és padlásfödém szigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer rekonstrukciója, valamint napelemes rendszer telepítésére is sor került.
 

 

Költséghatékonyság és klímavédelem

A beruházás révén az évek óta esedékes állagmegóvási problémák megoldásra kerültek. A fejlesztés hatására csökkennek a működési költségek, valamint a felhasznált energiamennyiség mérséklődése csökkenti a CO2 és üvegházhatású gázok kibocsátását, ezzel hozzájárulva a környezet- és klímavédelmi célok eléréséhez – derült ki a hivatal sajtóközleményéből.

KecskemétKecskemétenergiatakarékosságóvodabölcsődenapelemberuházásenergetikai beruházásenergetikai korszerűsítés