2024.04.28, Vasárnap
Kecskeméten folytatódik a Szegedi Tudományegyetem beiskolázási kampánya
Illusztráció, unslpash.com

Kecskeméten folytatódik a Szegedi Tudományegyetem beiskolázási kampánya

Szegedi Tudományegyetem

2023.11.21. 12:12

Baja után a kecskeméti Aranyhomok Hotel ad otthont 2023. november 25-én, 10:00 és 14:00 óra között a Szegedi Tudományegyetem eddig nagy sikerrel futó és sok érdeklődővel bíró beiskolázási kampánya következő állomásának. Az eseményen bemutatkozik az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja is. A felvételizők, szüleik és tanáraik első kézből kaphatnak információt a legfontosabb tudnivalókról - derült ki a Szegedi Tudományegyetem lapunkhoz eljuttatott sajtóközleményéből.

Hirdetés

A látogatók kényelmesen, helyben tájékozódhatnak az egyetem képzési kínálatáról, oktatási és kutatási tevékenységről, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és természetesen a hallgatói életről is. A Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóságának, valamint karainak munkatársai ismertetik a legfontosabb részleteket az érdeklődőknek a felvételi eljárással kapcsolatban és tájékoztatást nyújtanak arról is, hogy a Szegedi Tudományegyetemre jelentkezők milyen tevékenységekért, vagy eseményeken való részvéltelért kaphatnak plusz pontot a felvételi eljárás során.

Az intézmény 13 képzési területen, több mint 550 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Komplex módon igyekszik átadni a tudást, legyen szó magyar vagy idegen nyelvű, alap-, mester-, osztatlan, vagy doktori képzésekről, felsőoktatási szakképzésekről, vagy szakirányú továbbképzésekről. Emellett nagy hangsúlyt fektet a tehetségkutatásra, a sportra, a művészetekre és a kikapcsolódásra.

A kihelyezett nyílt nap azonban nem csak a leendő hallgatóknak szól, hanem a középiskolai vezetőknek, osztályfőnököknek, pályaválasztási tanácsadóknak és minden látogatónak igyekszik majd lehetővé tenni az egyetemi képzésekre vonatkozó, részletes információk átadását a képzési kiállításon.

A kihelyezett nyílt nap egyik legfőbb célja, hogy az érdeklődők gyorsan és pontos válaszokat kapjanak kérdéseikre, és ezért ne kelljen messzire utazniuk vagy túl sok időt és energiát befektetniük.

Az esemény ingyenesen látogatható, ám azok, akik részvételi szándékukat előre jelzik, akár SZTE-s ajándékcsomagokban is részesülhetnek a helyszínen. Regisztrálni ide kattintva lehet.

KecskemétSzegedi TudományegyetemKecskemétoktatásAranyhomok Hotel