2024.04.27, Szombat
Országos premierrel és közönségtalálkozóval kezdődik a bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten
Kép: MetroPOLICE filmfesztivál

Országos premierrel és közönségtalálkozóval kezdődik a bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten

MTI

2023.09.23. 09:00

Egy országos premierrel, az Éger című magyar film bemutatójával és közönségtalálkozóval nyit a MetroPOLICE néven megrendezendő bűnügyi filmfesztivál Kecskeméten - közölte az MTI-vel a szervezők nevében a Hírös Agóra Otthon mozi vezetője.

Hirdetés

Csenkiné Túri Edit elmondta: a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ és a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság együttműködésében zajló négynapos fesztivál csütörtöki megnyitóját követően az Éger című magyar bűnügyi filmet vetítik le. A premieren jelen lesz a film rendezője és forgatókönyvírója, Nagy Borús Levente és a főszerepet játszó Szilágyi Csenge, akik vetítés után beszélgetnek is az érdeklődőkkel.

A rövidfilmekből összeállított válogatásokban Jamrik Levente A Sakál, a Patkány, a Kádár és a Laci, Schneider Tibor Rókagomba, Dóczé Péter Starter, Hajmási Péter Tigris, Füzes Dániel Hogy ne győzzünk és Farkas András Attila Marylin című alkotása lesz látható.

Deák Kristóf Az unoka című filmjének pénteki vetítése előtt a bűnözői nyelvhasználatról Ránki Sára bűnügyi nyelvész előadását hallhatják az érdeklődők.

Bodzsár Márk rendezővel szombaton találkozhatnak a nézők, akik megnézhetik az éppen 10 éve készült Isteni műszak című alkotását is. Ezen a napon - a magyar népmese napja alkalmából - a fesztívál kísérőrendezvényeként a Kecskemétfilm Kft. által gyártott magyar népmese-válogatást is műsorra tűznek.

A MetroPOLICE-ra szeptember első hetéig magyar és magyar koprodukcióban 2020-ban vagy azután készült, a bűnügyi filmműfaj kategóriájába sorolható nagyjátékfilmmel, dokumentumfilmmel, kisjátékfilmmel és animációs alkotással lehetett nevezni. A díjtátadót és a díjnyertes filmek vetítését vasárnap tartják.

A szeptember 21. és 24. között megrendezendő filmfesztivál négy napján számtalan interaktív kísérőrendezvény, családi nap és kiállítás is várja az érdeklődőket. A résztvevők egyebek mellett válogatást láthatnak Urbán Ádám fotóművész az Aszódi Javítóintézetben készült felvételeiből, de találkozhatnak Dezső András íróval, újságíróval, aki könyvbemutató keretében dedikálja legújabb kötetét.

KecskemétKecskemétHírös Agóra Kulturális és Ifjúsági KözpontMetroPOLICEfesztiválprogramok