2024.04.28, Vasárnap
Elvesztette veretlenségét a Puskás Akadémia: 4-1-re győzött a Kecskeméti TE
Fotó: Réti Attila/KTE

Elvesztette veretlenségét a Puskás Akadémia: 4-1-re győzött a Kecskeméti TE

MTI

2023.08.28. 15:07

A legutóbb ezüstérmes Kecskeméti TE 4-1-re legyőzte a vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

Hirdetés

A lila-fehérek sikerükkel megelőzték a felcsútiakat, akik elvesztették idénybeli veretlenségüket.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Kecskeméti TE-Puskás Akadémia FC 4-1 (2-0)
Kecskemét, Széktói Stadion, 2780 néző, v.: Bognár

gólszerzők: Nagy K. (31., 11-esből), Horváth K. (45+9., 56., előbbit 11-esből), Tóth B. (67.), illetve Plsek (47., 11-esből)
sárga lap: Tóth B. (35.), Szuhodovszki (45.), Szabó A. (85.), Májer (92.), illetve Plsek (29.), Levi (62.)

Kecskeméti TE:
Varga B. - Iyinbor (Szabó A., 40.), Belényesi, Szalai G. - Szendrei (Zsótér, a szünetben), Horváth K. (Nagy O., 82.), Vágó, Szuhodovszki, Leoni - Nagy K. (Májer, 69.), Tóth B. (Pálinkás, 82.)

Puskás Akadémia FC:
Markek - Maceiras, Szolnoki, Golla, Stronati - Plsek, Batik (Favorov, 73.) - Corbu (Gruber, 68.), Levi (Ominger, 68.), Slagveer (Komáromi, 33.) - Colley

Nem kezdtek túl nagy iramban a csapatok, ami a rekkenő hőségben várható volt. A felcsútiak ennek ellenére bő öt perc után betaláltak, de a játékvezető a videobíró segítségével les miatt érvénytelenítette Colley gólját. Ilyen extrém melegben hiányzott a dinamizmus mindkét csapat játékából, így többnyire mezőnyharc zajlott a pályán, mígnem a lila-fehérek 11-esből vezetést szereztek, ráadásul a szabálytalankodó Slagveert sérülés miatt le kellett cserélni. A tízperces hosszabbításban Belényesi kapitális hibája után - utolsó emberként adta el a labdát - a vendégek egyenlíthettek volna, de Colley ziccerét Varga lábbal hárította. A kihagyott lehetőség megbosszulta magát, mert a hazaiak közvetlenül a szünet előtt újabb büntetővel megduplázták az előnyüket.

A térfélcserét követően Belényesi újabb hibáját - ezúttal 11-est hozott össze az ellenfélnek - már kihasználta a Puskás Akadémia. A játék képe viszont alapvetően nem változott, mezőnyjátékkal és küzdelemmel teltek a percek. Az üdítő kivételt Horváth Krisztofer második találata jelentette, amikor is nagyon szép és pontos lövéssel állította vissza a kétgólos különbséget. A Torino kölcsönjátékosa Tóth Barnának adott gólpasszával tíz perccel később végleg eldöntötte a mérkőzést, így a hátralévő bő húsz percben a csapatok már a találkozó végét várták tekintve, hogy a lényegi kérdések eldőltek.

KecskemétKecskemétKecskeméti TEPuskás Akadémia FClabdarúgás