2024.04.28, Vasárnap
Tíz ország százhúsz zenésze lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon
Kép: Jazzfőváros / Jazz Capital - Facebook

Tíz ország százhúsz zenésze lép színpadra a kecskeméti Jazzfőváros fesztiválon

MTI

2023.07.23. 09:00

Négy nap alatt tíz ország mintegy százhúsz zenésze lép színpadra az augusztus 3. és 6. között zajló hetedik kecskeméti Jazzfőváros szabadtéri családi fesztiválon - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

Hirdetés

A közlemény szerint a kecskeméti Benkó Zoltán Szabadidőközpontban megrendezett fesztivál zenei kínálatában lesz minden, ami a táncolható tradicionális dzsesszbe belefér: ragtime, blues, New Orleans-i jazz, dixieland, hot jazz, swing, boogie, sőt egy kis bossa nova és rockabilly is.

Mint írják, a programkínálat nagyon gazdag: a 40 óra zene mellett az érdeklődők kipróbálhatják a swingtáncot, lesz veteránjármű-bemutató, futóverseny, zenés váltófutás, családi kerékpáros váltó, kvíztájfutás, foci- és strandröplabdakupa, sárkányhajózás, labirintuspálya, Decathlon Sportpark, társasjáték sátor, kezes-lábas játszóház, arcfestés, de célbarúgó- és kosárdobóverseny is, valamint a nyitónapon a már-már hagyományos ordibálóverseny.

A rendezvénysorozat legnagyobb kuriózumainak a barcelonai Sant Andreu Jazz Bandet, a római Emanuele Ursot, a  holland Tijn Trommelen Quartettet, a cseh Swing Kong Dance Orchestrát és a berlini Jungle Jazz Bandet emelték ki a közleményben.

A hazai zenekarok közül a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band mellett jön a dél-amerikai zenét játszó Cafuné, de fellép a Tom White & the Mad Circus és számos más formáció is.

A közleményben kiemelték, a fesztivál előtt, július 31. és augusztus 4. között a jazz műfaját még csak tanulóknak, sőt a jazzben teljesen járatlan érdeklődőknek is szervez tábort a Kecskeméti Jazz Alapítvány.

Idéntől a jazztábor helyszíne a Neumann János Egyetem lesz. A tábor legjobb produkcióit a fesztivál közönsége is meghallgathatja a fesztivál első két napjának nyitányaként.

A szervezők felhívták a figyelmet arra, hogy fesztiválkarszalaggal a strand ingyenesen használható. A későn érkezők pénteken és szombaton 21 óra után, vasárnap 13 óra után a helyszínen féláron megváltható napijeggyel hallgathatják meg a koncerteket, a 15 éven aluliak pedig ingyenesen vehetnek részt az egész fesztiválon.

További részletek a www.jazzfovaros.hu oldalon olvashatók.

KecskemétKecskemétJazzfőváros fesztiválprogramokKecskeméti Jazz Alapítvány