2024.06.13, Csütörtök
Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat
Illusztráció, unsplash.com

Médiatanács: lezárult a kecskeméti rádiós frekvenciapályázat

MTI

2023.07.07. 09:58

Körzeti vételkörzetű kereskedelmi rádiót működtethet decembertől a kecskeméti 96,5 MHz rádiós frekvenciapályázat nyertese - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

Közleményük szerint a Kecskemét 96,5 MHz-es rádiós frekvencián jelenleg a Gong Rádió Kft. folytat médiaszolgáltatást. A médiatanács 2011-ben kötött szerződést a szolgáltatóval. A jogosultság vételkörzete 2012-ben a nagykőrösi, majd 2014-ben a gyömrői és a csongrádi frekvenciákkal bővült.

A keceli, a bajai és a solti frekvenciákkal hálózatba kapcsolt szolgáltatás alapjogosultsága december 13-án lejár. Mivel a médiatanács a jogosultságot egy alkalommal már megújította, a testület március 10-én pályázati felhívást tett közzé a frekvencia legkorábban december 14-vel kezdődő használatára - írták.

Mint olvasható, a pályázati ajánlatok benyújtásának napján, április 19-én egyedüli pályázóként az Echo Penisola Kft. nyújtott be pályázati ajánlatot.

A médiatanács heti üléseinek teljes napirendje megtalálható a testület honlapján, ahogy az ülésekről készült jegyzőkönyvek, illetve valamennyi határozat is - a legfrissebbek a szükséges hitelesítési és adminisztrációs átfutási idő után lesznek nyilvánosak - közölték.

KecskemétKecskemétrádiófrekvenciapályázat