2024.06.24, Hétfő
Napelemes rendszerrel lépett előre a kecskeméti Református Újkollégium
wikipedia

Napelemes rendszerrel lépett előre a kecskeméti Református Újkollégium

mti

2023.05.30. 16:19

A fejlesztésekkel az épület energetikai besorolása még a falak korszerűsítése nélkül is EE osztályúra javult.

Hirdetés

Befejeződött a kecskeméti Református Újkollégium európai uniós támogatással megvalósult energetikai korszerűsítése - közölte a Kecskeméti Református Egyházközség kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint a korszerűsítéshez szükséges több mint 246 millió forintot a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretéből nyerték el.   

Az érintett épület, a Református Újkollégium a Kecskeméti Református Gimnáziumnak, illetve a Kecskeméti Református Általános Iskolának is helyet ad. Magába foglalja az 1912-13-ban emelt Szabadság téri és az 1929-ben befejezett Kálvin-téri szárnyat, valamint a 2004-re elkészült kiskörúti épületrészt, a Búzás Mihály utcára néző tanuszodával és tornateremmel.

A nagyjából másfél éven át tartó munkálatok során kicserélték a homlokzati nyílászárókat, korszerűsítették a világítást, a fűtési és légtechnikai rendszert, illetve napelemes rendszert telepítettek. A fejlesztésekkel az épület energetikai besorolása - még a falak korszerűsítése nélkül is - EE osztályúra javult - olvasható a közleményben.

Kecskemétenergetika