2024.05.25, Szombat
Kecskeméten is igénybe vehető az állatszitter szolgáltatás
Illusztráció: Pixabay

Kecskeméten is igénybe vehető az állatszitter szolgáltatás

MTI

2023.02.25. 10:00

A programban csak olyan "állatszitterek" vehetnek részt, akik teljesítik az állatorvosok által tartott online képzést követő vizsgát.

Hirdetés

Országos jelenlétet, ezt követően külföldi piacra lépést is tervez a PetWiseCare Kft., amely hobbiállatokra vigyázók közvetítésével foglalkozik - közölte a cég.

Piller Pálma, a PetWiseCare tulajdonosa elmondta, hogy a vállalkozás létrehozásának ötletét állatorvosi tapasztalataiból merítette. Munkája során azzal szembesült, hogy a hobbiállattartók számára gyakran nehézséget okoz, hogy szükség nincs kire bízniuk állatukat, például ha a gazdi elutazik, vagy esetleg betegség miatt időszakosan nem tudja ellátni kedvencét. Külön problémát jelent hozzáértő és megbízható személyt találni, amikor speciális ellátást igénylő idős vagy beteg kisállatról van szó.

Kiemelte, hogy a PetWiseCare programban csak olyan "állatszitterek" vehetnek részt, akik teljesítik az állatorvosok által tartott online képzést követő vizsgát.

A 2022-ben indult projekt nagy érdeklődés mellett működik, jelenleg 60 szitterrel dolgoznak nyolc nagyvárosban: Budapesten, Győrben, Szegeden, Pécsett, Kecskeméten, Debrecenben, Gyöngyösön és Siófokon. Céljuk a teljes hazai lefedettség, majd a külföldi terjeszkedés, szeretnének piacvezetővé válni ezen a területen - közölte a cég vezetője.

A szolgáltatás iránti megnövekedett igény alátámasztására idézte az Állatorvostudmányi Egyetem kutatását, amely szerint a koronavírus-járvány ideje alatt a kutyatartók száma jelentősen megugrott. Míg 2018-ban a háztartások 36 százaléka tartott kutyát, addig 2021 nyarán már az 50,4 százaléka. A gazdával rendelkező kutyák száma Magyarországon jelenleg meghaladja a 2,8 milliót.

A PetWiseCare korábban részt vett a K&H startupoknak szóló inkubátorprogramjában, emellett a vállalkozásba korábban három angyalbefektető is beszállt. Legutóbb Balogh Péter vállalkozótól kaptak támogatást - ismertették.

A kapott befektetéssel megkezdik egy applikáció fejlesztését, de a valódi cégfejlesztés mentorálási folyamattal valósul meg - mondta a vállalkozás képviselője.  

Az idei terveik közt szerepel egy online kisállat profil, oltás emlékeztető és kisállat napló funkciók továbbfejlesztése.

Kecskemétállatháziállat