2024.05.23, Csütörtök
Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak
Illusztráció: Pixabay

Rezsitámogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a rászorulóknak

MTI

2022.12.01. 17:52

A támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot.

Hirdetés

Települési támogatást nyújt Kecskemét önkormányzata a lakossági átlagfogyasztást meghaladó gáz- vagy villanyáram költségeinek enyhítésére a rászorulóknak - tájékoztatott a település polgármestere.

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: a támogatást az igényelheti, akinek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a 133 ezer forintot. Egyedül élő, vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetén a nettó jövedelemkorlát havi 159 600 forint.

A támogatás mértéke egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő személy esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 8000 forint havonta, családban élők esetében a többletfogyasztás 30 százaléka, maximum 6000 forint havonta háztartásonként.

A polgármester kiemelte: a támogatás iránti kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon kell benyújtani, amelyhez szükséges csatolni jövedelemigazolást és az érintett lakás használati jogcímét igazoló irat másolatát, amely lehet tulajdoni lap, adásvételi szerződés, bérleti szerződés, albérleti szerződés vagy szívességi lakáshasználatról szóló tulajdonosi nyilatkozat.

Ezen kívül mellékelni szükséges az átlagfogyasztást meghaladó fogyasztásról szóló számlarészletező igazolást. A kérelmet személyesen a polgármesteri hivatal hatósági iroda szociálpolitikai osztály Rákóczi úti ügyfélszolgálatán vagy postai úton a Kossuth tér 1. szám alá címezve, illetve elektronikus úton lehet benyújtani - tette hozzá.

Kecskeméttámogatásrezsitámogatás