2024.04.16, Kedd
Különleges ajándékot osztanak szét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház szilveszteri előadásán
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Különleges ajándékot osztanak szét a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház szilveszteri előadásán

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2022.12.30. 10:00

A Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Wéber Ede utcai II. számú egységének fogvatartottjai meglepetéssel készültek a teátrum közönségének.

Hirdetés

Több mint ötszáz ünnepi üdvözlőlapot készítettek a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Wéber Ede utcai II. számú egységének fogvatartottjai a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház részére az intézmény jóvátételi programja keretében. A karácsonyi lapokat a napokban adták át a színház képviselőinek a Wéber Ede utcai intézményben - olvasható a teátrum honlapján

Bovier Zsolt büntetés-végrehajtási százados elárulta, hogy az üdvözlőlapok egy reintegrációs projekt keretein belül készültek el. A program célja az elítéltek és a letartóztatottak társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációjának erősítése, ezen keresztül az elkövetők bűnismétlési kockázatának csökkentése.

Idén októbertől új programelem indult Foglalkozási rehabilitáció névvel azon fogvatartottaknak, akik a munkáltatásba nem bevonhatók. A programelem beépítése során született meg a BUÉK elnevezésű jóvátételi program. Az intézetből 26 fogvatartott jelentkezett az új részprogramba és 11 foglalkozás alkalmával készítették el az újévi üdvözlőlapokat, amelyek a környezettudatosság jegyében már meglévő anyagok felhasználásával készültek és a színház szeretetének fontosságára is ráirányítják a figyelmet.

Az üdvözlőlapokat Sárdi Barbara marketingvezető és Németh-Nagy Johanna énekkari művész vette át. A marketingvezető elárulta: Cseke Péter direktor úr kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy jótékonysági kezdeményezések és fontos közügyek mellé álljon a színház, és a fogvatartottak társadalomba való visszavezetése igazán jelentős ügy.

Németh-Nagy Johanna hangsúlyozta, hogy művészként feladatának tekinti a reintegráció ügye melletti kiállást, így ugyanis példát mutathat és mintát adhat fiatalok és felnőttek számára egyaránt a társadalomba való visszatéréshez.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata hálás a különleges meglepetésért, örömüket pedig megosztanák kedves nézőikkel is. A teátrum éppen ezért döntött úgy, hogy a szilveszteri A miniszter félrelép című bemutató alkalmával a közönség számára szétosztják az üdvözlőlapokat.

KecskemétKecskeméti Katona József Színházszínházkultura