2024.07.19, Péntek
A kecskeméti származású Ifj. Nagy Péter lett a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya
Illusztráció: Pixabay

A kecskeméti származású Ifj. Nagy Péter lett a férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitánya

MTI

2022.12.17. 10:00

A magyar csapat jövőre az Európa-liga ezüst divíziójában lesz érdekelt, ahol a B csoportban Ausztria és Georgia társaságában szerepel.

A magyar szövetség (MRSZ) csütörtökön jelentette be, hogy megállapodott a 38 éves szakemberrel, szerződésének pontos részleteiről - így annak hosszáról is - azonban csak a következő hetekben fognak egyeztetni.

"Nem volt nehéz meghoznom ezt a döntést, inkább azt kellett alaposan átgondolnom, hogy tudnék-e új dolgokat behozni, előre tudnám-e lendíteni a válogatott munkáját" - mondta kinevezése kapcsán Nagy.

Mivel az elhatározás és a megegyezés szerdán született meg, a szakember a játékosokkal még nem egyeztetett, egyelőre csak az kezdett el benne körvonalazódni, hogy milyen játékra lehet alkalmas a válogatott.

"Azt szeretném, hogy aki vállalja a szereplést, az tényleg szívesen legyen ott a csapatban. Látni kell, hogy van némi elmaradásunk a férfi vonalon, épp ezért először rendszerszinten szeretném helyre tenni a dolgokat. A cél, hogy legyen egy irányelv, ami alapján játszik a csapat, ami alapján a játékosok viselkednek az edzőtáborban és a mérkőzéseken, aztán erre építjük majd rá a szakmai dolgokat, a technikai, taktikai elképzeléseket" - jelentette ki Nagy Péter.

A szakember hozzátette, a szerződésével kapcsolatban egyelőre több opció is terítéken van, első körben az volt a legfontosabb, hogy megszülessen a döntés arról, hogy elvállalja a kapitányi posztot, a pontos részletek kidolgozása még hátravan.

A magyar csapat jövőre az Európa-liga ezüst divíziójában lesz érdekelt, ahol a B csoportban Ausztria és Georgia társaságában szerepel.

Az MRSZ közösségi oldalának beszámolója szerint a szervezet "az elkövetkező három év célkitűzéseiben számít ifjabb Nagy Péterre, melyben a legfontosabb a fiatal magyar röplabdázók előtérbe helyezése."

Kersch Ferenc, az MRSZ elnöke azt mondta, novemberben az elnökség a férfi válogatottal kapcsolatban új működési koncepciót fogadott el, melynek fókuszában a generációváltás tudatos és tervszerű végrehajtása, a fiatal és tehetséges új férfi válogatott felépítése áll.

"Ehhez kiváló partnernek gondoljuk Nagy Pétert, aki ambiciózus fiatal edző, tiszteletreméltó sportági múlttal, így nemcsak szövetségi kapitánya, de példaképe is lehet a generációváltásban érintett fiatal sportolóknak. Az új szövetségi kapitány nemcsak a felnőtt válogatott szakmai működéséért lesz felelős, hanem azért is, hogy a férfi szakág azonos szisztéma és képzési rendszer alapján, a különböző társtudományok bevonásával működjön" - fogalmazott az elnök.

Elődjének, a nemzeti csapatot 2020 óta irányító Koch Róbertnek október közepén köszönték meg a munkát.

A kecskeméti származású Nagy 2004-ben szerződött a német Friedrichshafenhez, amellyel 2007-ben első és máig egyetlen magyar játékosként Bajnokok Ligája-címet szerzett. A feladóátló poszton szerepelt röplabdázó ezt követően Olaszországban, Romániában és Ausztriában játszott, majd 2017 és 2019 között két szezont Kaposváron szerepelt.

A tréner visszavonulása után három teljes idényen át a MAFC-BME vezetőedzője volt, az együttessel kétszer (2021-ben és idén) is bronzérmet nyert az Extraligában, mielőtt november végén a klub anyagi nehézségei miatt ő és a játékoskeret nagy része is távozott.

Kecskemétröplabdaférfi röplabda