2024.03.19, Kedd
Európai Hulladékcsökkentési Hét - Megvásárolhatók a legmenőbb színházas holmik
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Európai Hulladékcsökkentési Hét - Megvásárolhatók a legmenőbb színházas holmik

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2022.11.26. 10:00

Az idei évi Hulladékcsökkentési Hét témája: a textil.

Hirdetés

Az Európai Hulladékcsökkentési Héthez kapcsolódva a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vállalta, hogy a jelmezraktárában kidobásra ítélt, megmaradt anyagokból használati tárgyakat készítenek, amelyeket most bárki megszerezhet magának - olvasható a teátrum honlapján.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét elnevezésű program keretein belül világszerte a fenntartható jövő érdekében hosszú évek óta lelkes önkéntesek saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára. Az idei évi Hulladékcsökkentési Hét témája: a textil.

A Kecskeméti Nemzeti Színház Európai Hulladékcsökkentési Hét kapcsán folytatott tevékenysége hirdeti a környezettudatosságot: elsősorban az újrahasznosítás fontosságát, különösen a divatcikkek terén. Jótékonysági adománygyűjtés keretein belül olyan termékeket tesznek a nagyközönség számára elérhetővé, amelyek egy-egy előadás jelmezeinek megmaradt anyagaiból készültek.

Az eredeti jelmezek tervezői: Kovács Yvette Alida és Szűcs Edit. Az anyagokból készült, adománygyűjtésre bocsátott termékeket Bertalan Henriett készítette.

A megvásárolható termékek mellett továbbá a színház varrodájának dolgozói tippekkel, szabásmintákkal szolgálnak. A cél, hogy a zöldülni vágyók otthonaikban is könnyedén, néhány lépésből elkészíthessék saját tárgyaikat a megunt textíliákból.

Mindez további jótékony ügyet is szolgál: az adománygyűjtés keretein belül befolyt összeggel a Színészek az Ifjúságért Alapítványt támogathatják a nézők.

A hátizsákokért, neszeszerekért, retikülökért, ökotasakokért a teátrum Facebook-oldalán, az adott kép alatt, kommentben lehet jelentkezni. Minden cikkhez kitűztünk egy kezdő árat, onnantól kezdve 500 forinttal lehet feljebb lépdelni; egy-egy termék a legmagasabb összeget ajánló adományozóé lesz.

A jótékonysági adománygyűjtés november 21-e (hétfő) és november 27-e (vasárnap) között zajlik. Az adománygyűjtés nyerteseinek kihirdetésére november 28-án hétfőn kerül sor.

KecskemétKecskeméti Katona József SzínházjótékonyságEurópai Hulladékcsökkentési Hét