2024.03.29, Péntek
Esküt tettek Kecskeméten az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonái
Fotók: Bús Csaba / MTI

Esküt tettek Kecskeméten az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonái

MTI

2022.11.10. 15:30

A most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés.

Hirdetés

2022. november 9-én esküt tettek Kecskeméten az egységes alapkiképzést teljesítő önkéntes területvédelmi tartalékos állomány katonái.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf, honvédelmi miniszter a MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison kiemelte: "megváltozott a biztonsági környezet", hiszen a szomszédban egy szűnni nem akaró, véres háború zajlik, a déli határok mentén fokozatosan nő a migrációs nyomás, és gazdasági világválság van kibontakozóban "a kivetőt a kivetettnél jobban terhelő" szankciók hatására.

Az eskütételről azt mondta: "most 111 magyar fiatal az élete árán is hitet tett a haza fegyveres szolgálata mellett".

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta: az eskütételen részt vevő honvédek egy katonanemzet leszármazottjai. Folytatják azoknak az értékeknek a védelmét, amelyet elődeik lefektettek és amelyek mellett kiálltak.

Fotók: Bús Csaba / MTI

A miniszter azt kérte a katonáktól, hogy ezekre a tradíciókra építve legyenek elszántak, mutassanak példát másoknak is, "hogy folytatódhasson ez a generációs lánc, mert a békéhez erő kell".

Emlékeztetett arra, hogy a most esküt tett katonák már egy magasabb szintű, hosszabb és egységesített alapkiképzésen vesznek részt. Egy olyan rendszerben tanulnak, amelyben kevesebb az elméleti és több a gyakorlati képzés, ami szintén azt bizonyítja, hogy a Magyar Honvédség megújul, fejlődik - tette hozzá Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka szerint a most esküt tevők biztosan helyt fognak állni és valóban a hazáért fognak szolgálni. Az altábornagy megköszönte, hogy úgy döntöttek, többet tesznek a hazáért, és ezért a Magyar Honvédséget választották.

Kecskemétkecskeméti RepülőbázisRepülőbázisSzentgyörgyi Dezső Repülőbázis