2024.04.22, Hétfő
A Kecskeméti Vadaskertet is meglátogatják az állatkerti szakemberek
Illusztráció: Pixabay

A Kecskeméti Vadaskertet is meglátogatják az állatkerti szakemberek

MTI

2022.11.25. 09:42

Az idei Zoo Disputa fő témája az állatvédelem.

Hirdetés

Csütörtöktől a Fővárosi Állat- és Növénykert ad otthont a magyarországi állatkerti szakemberek hagyományos éves találkozójának, a Zoo Disputának.

A Fővárosi Állat- és Növénykert közleménye szerint a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (MÁASZ) által szervezett szakmai eszmecserét csütörtökön és pénteken tartják meg, szombaton pedig kirándulással zárul a program.

Az idei Zoo Disputa fő témája az állatvédelem. Szó esik majd többek között az állatkertek állatvédelmi szerepéről, az állatmentésről, az állatkerti állatok jóllétéről való gondoskodásról, illetve az állatvédelem, az állatmentés és az állatjólléti eredmények felhasználásáról az állatkert-pedagógiában, az állatkertekben folyó ismeretterjesztő, szemléletformáló munkában - olvasható a közleményben.

Mint írják, a konferencia első két napján előadások, kerekasztal-beszélgetések, szakmai vezetések és bemutatók, illetve élménypedagógiai csapatjátékok is lesznek. Szombaton a Zoo Disputa résztvevői a Kecskeméti Vadaskertet, illetve a Kiskunsági Nemzeti Parkhoz tartozó fülöpházi homokbuckáknál kialakított tanösvényt látogatják meg.

A közleményben felidézik, hogy a Zoo Disputa hagyományai egészen az 1980-as évekig nyúlnak vissza. Az 1983-ban alakult szövetség égisze alatt indult kezdeményezés egyik fő szellemi atyja a Veszprémi Állatkert egykori legendás igazgatója, Kasza László (1921-2008) volt.

KecskemétKecskeméti Vadaskert