2024.07.19, Péntek
Több mint 500 millió forintból inkubátorház épült Fülöpjakabon
Illusztráció: Pixabay

Több mint 500 millió forintból inkubátorház épült Fülöpjakabon

MTI

2022.10.05. 16:51

Az inkubátorház célja, hogy az alapvető feltételek biztosításával megkönnyítse a vállalkozások létrehozását, kezdeti  fejlődését.

Több mint 500 millió forintból egy ezer négyzetméteres, kettős funkciójú inkubátorház épült a Bács-Kiskun megyei Fülöpjakabon - tájékoztatott a település polgármestere.

Bodor Sándor elmondta: az élelmiszeripari üzemrész minden olyan feldolgozási, raktározási feladatra  alkalmas, amelyhez hűtőkamra szükséges. A másik, az üzemcsarnokból, irodákból és szociális helyiségekből álló üzemrész daruzható tárolóval is rendelkezik. Ebben az épületrészben számos gyártási, raktározási, összeszerelési tevékenység végezhető a csarnok kialakításának köszönhetően. A felszerelés részét képezi egy öt tonnás daru is. Az üzemcsarnokban két kamion egyidejű le- és felrakodása biztosított.

Kiemelte: az inkubátorház célja, hogy az alapvető feltételek biztosításával megkönnyítse a vállalkozások létrehozását, kezdeti  fejlődését. Az inkubátorház tetejére egy 50 kilowattos napelem rendszert szereltek. A csarnok akadálymentesített, az udvaron gépkocsi parkolókat és kerékpártárolókat létesítettek.

A beruházás az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával valósult meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében.

KecskemétFülöpjakab