2024.04.22, Hétfő
Országos Könyvtári Napok a Katona József Könyvtárban
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

Országos Könyvtári Napok a Katona József Könyvtárban

Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár

2022.10.18. 12:32

Egy nap alatt 62-en iratkoztak be, 270 dokumentumot kölcsönöztek ki, valamint több mint 250 dokumentum került vissza az állományba.

Hirdetés

A 2022. október 3-9. között megvalósuló Országos Könyvtári Napok a korábbi évekhez képest jóval gazdagabb kínálattal várta a látogatókat nemcsak a központi könyvtárba, hanem a város különböző részein lévő fiókkönyvtárakba is - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár közleményében.

A látogatói számok egyértelműen tükrözik, hogy az emberek továbbra is szívesen választják az intézményt, ha kikapcsolódásra, szórakozásra, tanulásra vagy informálódásra vágynak. Az idei évben ezen a héten több mint 5500-an látogattak el a megyei könyvtárba, ezzel mintegy 1000 fővel meghaladva a 2021-es összlátogatói számot - írják.

A napi forgalom mindvégig 760 könyvtárlátogató fölött maradt, mely a szombati napon megközelítette az 1100 főt is. A Könyves Vasárnap alatti rendkívüli nyitvatartás szintén sokakat vonzott intézményekbe; a kellemes időjárási viszonyok ellenére is több mint 800 főt csalogattak be a programok a könyvtár falai közé.

Csak ezen a napon, élve a váró – visszaváró kedvezményeivel, 62-en iratkoztak be, 270 dokumentumot kölcsönöztek ki, valamint több mint 250 dokumentum került vissza az állományba. Program szerinti bontásban az egyik legtöbbet látogatottak közé tartozik több mint 90 fővel a Kecskeméti Szimfonikus Együttes fúvós kvintettjének Könyves Vasárnapi könyvtárnyitója, valamint 80-80 fővel Bősze Ádám szombati Mozart bikiniben című előadása, Hal Melinda klinikai szakpszichológus fiataloknak szóló programja és az Országos Könyvtári Napok zárórendezvénye, az Emberek sorsok, díjak beszélgetése is. Sokan, 70-nél is töben érdeklődtek a II. emeleten helyet kapó Goethe-Insitut Ungarn falusi életről szóló kiállítása után, több mint 50 fő látogatott ki a tavalyi év után újra megrendezett Könyvtári egészségpiacra, és közel 50-en hallgatták meg Szabó Zoltán dietetikus húsmentes táplálkozásról szóló előadását.

A székelyudvarhelyi Fuss neki! projekthez csatlakozva, az Országos Könyvtári Napok ideje alatt több mint 200 ezer forint adományt gyűjtöttek össze a kárpátaljai magyar könyvtárak támogatására. 

A Katona József Könyvtár munkatársai remélik, hogy az egy hétben tapasztalt fokozott érdeklődés és a látogatók intézménybe vetett bizalma a továbbiakban is érezteti majd hatását, hiszen a könyvtár azontúl, hogy segíti az ismeretszerzést, a szórakozást és a közösségi találkozások megvalósulását, a legnehezebb időkben valódi menedékként szolgál a lakosság számára.

KecskemétBács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtárkönyvtár