2024.04.26, Péntek
Csiperó Ifjúsági Fesztivált rendeznek Kecskeméten
Illusztráció: Pixabay

Csiperó Ifjúsági Fesztivált rendeznek Kecskeméten

MTI

2022.07.07. 18:58

A fesztivál négy napja alatt a koncerteken túl kiállítás, színjátszás és filmvetítés is segíti a különböző nemzetek megismerését.

Hirdetés

A Cimbaliband koncertjével csütörtökön veszi kezdetét az Európa Jövője Egyesület szervezésében Kecskeméten megrendezett Csiperó Ifjúsági Fesztivál.

A szervezők tájékoztatása szerint a fesztivált 2019-ben hozták létre, hogy a kétévente megrendezett Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozó köztes éveiben se maradjanak program nélkül a kecskeméti és környékbeli fiatalok.

A Csiperó Ifjúsági Fesztivál legfőbb célja, hogy programjain keresztül segítse a különböző nemzetek, de főképp a határon túli magyarság megismerését, a kulturális kapcsolatok kiépítését. A szervezők teret adnak az ismerkedésnek és barátkozásnak, a nemzetek és kultúrák találkozásának.

A fesztivál négy napja alatt a koncerteken túl kiállítás, színjátszás és filmvetítés is segíti a különböző nemzetek megismerését. A legifjabbakat családi játszóházzal, kézműves foglalkozásokkal várják a kecskeméti vasútparkban.

A programok sora a Cimbaliband koncertjével kezdődik csütörtök este a kecskeméti vasútparkban. Péntek délután Az ember tragédiája címmel Orth István nagyszebeni grafikusművésznek nyílik tárlata a Hírös Agóra Kulturális Központban. Délután az újvidéki Színes Szilánkok Diákszínpad és a Tűzrevaló Táncegyüttes lép színpadra a kecskeméti vasútparkban, majd este ugyanitt a Zaporozsec zenekar zenél.

Szombaton délután a Hírös Rescue Team tart látványos kutató-mentő szimulációs bemutatót, majd este előbb a Zajnal, majd a Zoord játszik. A Csiperó Ifjúsági Fesztivált vasárnap este a Kerekes Band koncertje zárja.

A fesztivál idején az Európa Jövője Egyesület biztosítja az ENRYP II ERASMUS+ projektben részt vevő olasz, angol, román, portugál és magyar középiskolások képzésének magyarországi állomását. Folytatva már megkezdett közös feladatukat, a különféle kultúrákból hozott tapasztalataik alapján dolgozzák ki, hogyan működik és segíti céljaik elérését a kommunikáció a társadalmi színtéren.

A programok ingyenesek, további részletek a facebook.com/csipero oldalon olvashatók.

KecskemétCsiperó Fesztivál