2024.03.03, Vasárnap
Saját stadionjában játszhatna a Kecskemét
Illusztráció: pexels.com

Saját stadionjában játszhatna a Kecskemét

MTI

2022.06.10. 15:23

A munkálatok megindultak annak érdekében, hogy a létesítmény a lehető leggyorsabban alkalmassá váljon NB I-es mérkőzés megtartására.

Hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi döntésének értelmében az NB I-be visszajutott Kecskeméti TE saját otthonában, a Széktói Stadionban játszhatja mérkőzéseit bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Az MLSZ honlapján megjelentek szerint a testület a kecskeméti stadion fejlesztésével kapcsolatos kérdések megvitatását követően úgy döntött, "a nélkülözhetetlen eszközök határidőre történő felszerelése esetén a fedett lelátó és a pályafűtés kiépítésére haladékot ad a klub számára annak érdekében, hogy a kecskeméti szurkolóknak ne kelljen száz kilométereket utazniuk a hazai mérkőzésekre."

Mint írják, az infrastruktúra-szabályzat előírásainak betartása érdekében az MLSZ már januárban felvette a kapcsolatot azokkal az NB II-es klubokkal, amelyeknek reális esélyük volt az élvonalba jutásra, így a Kecskeméti TE klubvezetése is időben megkapta a megfelelő tájékoztatást. A sportszervezet a Széktói Stadionban meglévő hiányosságok ismeretében a budapesti Hidegkuti Stadiont jelölte meg a hazai mérkőzései színhelyeként a licenckérelmében. Az elmúlt hetekben, az NB II-es ezüstérem megszerzését követően megváltozott a klub és a város vezetésének álláspontja, és vizsgálni kezdték a kecskeméti mérkőzésrendezés lehetőségét.

A beszámoló alapján a gyors felmérések és helyszíni szemlék után a klubvezetés reálisnak tartja a nélkülözhetetlen fejlesztések elvégzését, az egyes nélkülözhető előírások tekintetében pedig kéri az MLSZ támogató döntését a kecskeméti rendezés engedélyezésében. A munkálatok megindultak annak érdekében, hogy a létesítmény a lehető leggyorsabban alkalmassá váljon NB I-es mérkőzés megtartására, ideértve a kiszolgáló helyiségek színvonalát és számát, a biztonsági előírások betartatását, illetve az élő tévéközvetítések és a VAR-rendszer szükségleteit.

"Tekintettel arra, hogy a klub és a város vezetése mindent elkövet annak érdekében, hogy ez a folyamat a legrövidebb időn belül megvalósuljon, az MLSZ elnöksége egyes, a mérkőzések lejátszásához nem elengedhetetlenül szükséges fejlesztés végrehajtására, nevezetesen a nézőtér lefedésére és a pályafűtés kiépítésére haladékot adott" - áll az mlsz.hu-n.

Hozzáteszik, arra az esetre, ha a klub nem készül el a kötelező fejlesztésekkel a bajnokság nyitányára, azaz július utolsó hétvégéjére, akkor egy másik, NB I-es licenccel rendelkező stadionban kell játszania hazai mérkőzéseit. Ugyanez a helyzet akkor is, ha pályafűtés hiányában a téli időszakban a szélsőséges időjárás miatt egy mérkőzést esetleg nem lehet megtartani a Széktói Stadionban. Ebben az esetben a klub felelőssége a másik megfelelő helyszín bérlése ezen találkozókra.

KecskemétKecskemétlabdarúgás