2024.06.13, Csütörtök
Mintegy százezren látták a kecskeméti színház közel négyszáz előadását a jubileumi évadban
Illusztráció: Pixabay

Mintegy százezren látták a kecskeméti színház közel négyszáz előadását a jubileumi évadban

MTI

2022.06.13. 16:51

Megválasztották az évad emberét is.

Hirdetés

Közel százezren látták a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 386 előadását a most záruló 125., jubileumi évadában - közölte a teátrum évadzáró társulati ülését követően.

A tájékoztatás szerint a társulat a színház születésnapján a nagy sikerrel játszott Elisabeth című musicallel nyitotta 125. évadát, és a produkció azóta az ötvenedik jubileumi előadását is megünnepelhette. A teátrum főrendezője, Szente Vajk által színpadra állított darabra 25 ezer néző váltott jegyet.

Az évad többi bemutatója is közönségsiker lett: Karinthy Ferenc két egyfelvonásosa, az 1X3 néha 4 című vígjáték, a Leonce és Léna, a Terror című tárgyalótermi dráma, az Eszenyi Enikő rendezte Cirkuszhercegnő, akárcsak a gyermek- és ifjúsági darabok, a Rómeó és Júlia, a Bánk bán opera- és balettváltozata, valamint az Ilja Bocsarnikovsz rendezte darab, A mi kis városunk is, amelyet a budapesti Thália Színházban is bemutattak.

A Lázár Ervin Program keretében több mint 7 ezer kisdiákot láttak vendégül a nagyszínházban. A zenekar 100, az énekkar pedig több mint 120 előadást játszott az évad során, de a tánctagozat, a Kecskemét City Balett számára ugyancsak jelentős volt ez az év - írták.

A táncművészek budapesti bemutatót tartottak a Nemzeti Táncszínházban, és amellett, hogy az összes nagyszínházi produkcióban színpadra léptek, önálló táncszínházi előadásuk egyedülálló volt Magyarországon, ugyanis Barta Dóra előtt még senki nem vitte színre Katona József Bánk bánját a tánc nyelvén.

A társulat szavazatai alapján a 2021/22-es évad embere Kis István díszítő lett, a Látó Ricsi-emlékdíjat pedig Tóth Jázmin hegedűművésznek ítélték.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2022/23-as évadának első új bemutatóját - Szente Vajk rendezésében a Kőszívű című musical premierjét - 2022. október 7-én tartják. Az Elisabeth, a Cirkuszhercegnő, a Terror, A mi kis városunk és az 1x3 néha 4 című darabok pedig ősszel is műsoron maradnak.

KecskemétKecskeméti Katona József Színházkultura