2024.04.21, Vasárnap
Korsókat elő: a hétvégén rendezik meg a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivált
Illusztráció, unsplash.com

Korsókat elő: a hétvégén rendezik meg a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivált

kecskemetinemzeti.hu

2022.06.07. 17:55

Óriási sörkínálattal, ingyenes koncertekkel és gyermekprogramokkal várja a látogatókat a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál - Kisüzem 2022 - olvasható a kecskemetinemzeti.hu közleményében.

Hirdetés

Mint írják, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház égisze alatt működő Hírös Város Turisztikai Központ rendezi meg 2022. június 10-12. között a Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2022 rendezvényt a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. A fesztiválon változatos programokkal, különböző műfajt képviselő fellépőkkel, kézműves sörök széles kínálatatával, valamint a jelenlévők által biztosított minőségi gasztronómiai élményekkel is készülnek a szervezők.

Helyszín: Benkó Zoltán Szabadidőközpont, 6000 Kecskemét, Csabay Géza körút 7. (bejárat a Tó Hotel felől)
Időpont: 2022. június 10-12., nyitás minden nap 14 órakor

A fesztiválon az ország legjobb sörfőzdéi lesznek jelen, akik elhozzák és bemutatják sörkínálatukat; összesen közel kétszáz féle sört kóstolhatnak az érdeklődők. A sör mellé ételeket a felvonuló foodtruckok szolgáltatnak, illetve zenés programokból sem lesz hiány a három nap alatt.

„A Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál azzal a céllal jött létre, hogy egy kizárólag hazai készítésű söröket felvonultató rendezvény is teret kapjon a városi programok repertoárján. Egy biztos tehát: ezen a rendezvényen import sörökkel nem fog találkozni a közönség. Akikkel viszont igen, azok maguk a sörfőzők, akiket eddig csupán a söreiken keresztül ismerhettünk, most viszont személyesen mesélhetnek az érdeklődőknek saját tevékenységükről. A sörfesztivál kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzanak azok a manufaktúrák, amelyekben már harminc éve főzik a sört, és azok is, akik csak az elmúlt években kezdték el, de mostanra a legjobbak között vannak” – mutatta be a rendezvény célját a főszervező, Ladányi Alíz.

„Ezt a sörfőző-sörfogyasztó találkozót szolgálja a sörfőző workshop is, amelynek keretében egy-egy sörfőzde tulajdonosa/sörmestere fog mesélni a főzdéről és a söreikről. Ezt követően kérdéseket fognak feltenni a jelenlévőknek, a helyes megfejtők között pedig értékes nyereményeket (pl. sörcsomagok, söröspoharak) sorsolunk ki. A Kisüzem Sörfesztivál lehetőséget kínál arra is, hogy a közönség felmérje és megtapasztalja, hol tart jelenleg a hazai kisüzemi sörfőzés, melyek a vezető trendek, valamint a kedvenc sörtípusok” – tette hozzá Ladányi Alíz.

A nyitónapon nagykoncertet ad a Vasovski Symphonic, szombaton fellép többek közt Kollányi Zsuzsi, aki zenekarával és egy lemezlovas kíséretében érkezik a rendezvényre, a fesztivált pedig Korda György és Balázs Klári zenés produkciója zárja.

Délutánonként a hangulatért népszerű előadók felelnek majd, a nagykoncerteken túl fellépnek többek között kecskeméti zenekarok és énekesek, valamint ismert utcazenészek is. Az esti koncerteket követően pénteken és szombaton este is a lemezlovasoké lesz a főszerep, ők gondoskodnak majd a résztvevők zenei szórakoztatásáról.

A Kecskeméti Kézműves Sörfesztivál – Kisüzem 2022 ingyenesen látogatható rendezvény, ugyanakkor a hulladéktermelés visszaszorítását üveg-fesztiválpoharak szolgálják majd, amelyeket elegendő csupán egyszer megvenni (600 Ft/db), de aki szeretné, hozhatja magával otthoni kedvenc poharát, korsóját is. A területen a poharak elöblítésére is lesz lehetőség.

A szervezők szeretettel várják a kulturált sörfogyasztás iránt érdeklődő vendéget a Kecskeméti Kézműves Sörfesztiválra!

További részletek az esemény Facebook-oldalán.

A rendezvény támogatói:

  • ​Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata
  • Auchan Kecskemét
  • Print 2000 Nyomda Kft.
  • STI Petőfi Nyomda Kft.
  • Help On Kft. Plazma Center
  • Globtrade Kft.
KecskemétKecskeméti Katona József Nemzeti SzínházHírös Város Turisztikai KözpontKecskeméti Kézműves SörfesztiválBenkó Zoltán Szabadidőközpontfesztiválrendezvény