2024.04.25, Csütörtök
Több mint háromszázan vettek részt a kecskeméti állásbörzén
Fotók: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Több mint háromszázan vettek részt a kecskeméti állásbörzén

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2022.05.09. 11:08

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal immár 26. éve rendez karrierexpót a munkáltatók és munkavállalók megelégedésére. A május 6-án véget ért eseményen 325 fő érdeklődő vett részt.

Hirdetés

A május 6-án megrendezett kecskeméti börzén 19 cég képviseltette magát és 57 munkakörre kerestek több mint 500 munkavállalót - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal honlapján.

Nagyobb részben betanított munkásokat és szakmunkásokat céloztak meg az állásajánlataikkal, de a szakközépiskolai végzettséggel és diplomával rendelkezők is megtalálhatták számításaikat. Ebben az évben újdonság volt, hogy a Kecskeméti Szakképzési Centrum felnőttképzési ajánlatai is megtalálhatóak voltak az érdeklődők számára, amelynek nagy sikere volt.

Az állásbörzét Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal hivatalvezetője és Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke nyitotta meg. Az eseményen jelen volt Ignácz Bence, a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója is.

Fotók: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

A munkáltatók a következő iparágakat képviselték:

  • Nehézipar: fékrendszerek gyártó, lökhárítók és egyéb műanyag szerkezeteket, alkatrészeket gyártó, gépipari és elektronikai komponenseket gyártó
  • Élelmiszeripar: üdítőital, cukrászati, péktermék és konzervgyártó
  • Könnyűipar: ruházati termékgyártó
  • Szállodaipar és vendéglátás

Továbbá a rendvédelmi, honvédelmi és egészségügyi ágazat is képviseltette magát, valamint a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a rendezvényen nem csak szervezőként vett rész, hanem munkaadóként is. A szervezők célja volt, hogy a kormányhivatal feladataival is megismertessék a látogatókat.

A hivatal a munkavédelmi szakterület vonatkozásában is jelen volt a rendezvényen. Az érdeklődő munkáltatók és álláskeresők részére számos témában szóróanyagokat, kiadványokat bocsátottak rendelkezésükre, valamint kérdés esetén tájékoztatást, illetve tanácsadást nyújtottak.

A kiállításon részt vevő munkáltatók számos önéletrajzzal távoztak az eseményről.

KecskemétBács-Kiskun Megyei Kormányhivatalállásbörze