2024.04.27, Szombat
Két bemutatóval is készül a Kecskeméti Nemzeti Színház
Fotó: Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Két bemutatóval is készül a Kecskeméti Nemzeti Színház

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2022.04.19. 12:48

A darabokban világhírű ütőhangszeres művész és neves operaénekesek is vendégeskednek.

Hirdetés

Gőzerővel dolgozik a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház társulata, a most pénteki Bánk bán, illetve a jövő pénteki Tigris és hiéna premierjén – tájékoztatott a teátrum.

Április 22-én 19 órakor mutatják be a Bánk bán című opera-keresztmetszetet és a Bánk bán című szomorúbalettet mint utolsó nagyszínházi premiert. Előbbit Toronykőy Attila, utóbbit Barta Dóra rendezésében láthatja a közönség. A darabban olyan neves operaénekesek vendégeskednek, mint Turpinszky-Gippert Béla, Laczák Boglárka, Rendes Ágnes, Altorjay Tamás - aki tavaly A csengő című operában is szerepelt, Tötös Roland, Kristóf István, valamint Bognár Szabolcs. A színház társulatából Szemenyei János, Sirkó László, valamint az énekkar kiváló művészei, Németh-Nagy Johanna, Németh Márton, Mátyási Áron és Kelemen Örs láthatók a főbb szerepekben. Különlegesség továbbá, hogy Szemenyei Jánoshoz hasonlóan első ízben énekel operát Serbán Attila, aki az Elisabeth című musicalben vendégszerepelt először Kecskeméten, és hamar belopta magát a helyi nézők szívébe.

Április 29-én 19 órakor a Tigris és hiéna zárja a kisszínházi premierek sorát a Kelemen László Kamaraszínházban. A sajtónyilvános próbát csütörtökön, április 28-án 10 órától tartják. Petőfi Sándor egyetlen fennmaradt drámáját Pataki András, művészeti tanácsadó állítja színpadra. A főbb szerepekben Ferencz Bálint, Orth Péter, Csapó Virág látható. Az előadás különlegessége, hogy egy világhírű ütőhangszeres művész, Horváth Kornél is szerepel benne.

 

KecskemétKecskeméti Katona József Színházkulturaszínház