2024.03.28, Csütörtök
Fiatal tehetségeknek járó ösztöndíjat kapott a Katona József Színház művésze
illusztráció - pixabay

Fiatal tehetségeknek járó ösztöndíjat kapott a Katona József Színház művésze

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

2022.03.06. 10:00

A Kossuth-díjas balettművészről elnevezett elismerés célja a tehetséges fiatal előadó-, illetve alkotóművészek, valamint a tánctudományokkal foglalkozók pályakezdésének segítése.

Hirdetés

A Kecskeméti Nemzeti Színház kiváló táncművésze Raj Martin Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjat kapott a napokban – olvasható a színház oldalán.

A Fülöp Viktor-ösztöndíj múltja egészen 1998-ig nyúlik vissza, ekkor történt ugyanis a Kossuth-díjas balettművészről elnevezett elismerés alapítása, amelynek célja a tehetséges fiatal előadó-, illetve alkotóművészek, valamint a tánctudományokkal foglalkozók pályakezdésének segítése. Az ösztöndíjat évente tíz főnek osztják ki, egy művész pedig összesen legfeljebb három alkalommal nyerheti el.

Raj Martin 2017-ben került a Kecskeméti Nemzeti Színház balett-tagozatához, a Kecskemét City Baletthez. Ez idő alatt számos alkalommal bizonyította és mutatta meg tehetségét, rátermettségét, valamint lojalitását a táncművészet, illetve a társulat felé. A Kecskeméti Nemzeti Színház ezt az Együtt a Művészetért Díjátadó Gála keretein belül köszönte meg fiatal művészének, méghozzá azzal, hogy a 2020/2021-es évad Legjobb férfi táncművészévé választották.

A teljes hír a színház oldalán olvasható.

KecskemétKecskeméti Katona József Színházszínházkultura