2024.03.29, Péntek
Megnyílt Kecskemét első Gépjármű Ügyintézési Pontja
Fotók: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Megnyílt Kecskemét első Gépjármű Ügyintézési Pontja

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2022.02.08. 16:14

Február 1-jével kezdte meg működését a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rákóczi út 5. szám alatti Kormányablakában Kecskemét első Gépjármű Ügyintézési Pontja (GÜP) a hatékonyabb és gyorsabb ügyfélkiszolgálás érdekében.

Hirdetés

Az újonnan kialakított Gépjármű Ügyintézési Ponton nem klasszikus ügyfélfogadás zajlik, hanem elsősorban a gépjármű-kereskedőkből, márkaképviseletekből és szállítmányozási cégekből álló, egyidejűleg több gépjárművel kapcsolatos ügyet intéző speciális ügyfélkör kiszolgálása valósul meg - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal hivatalos oldalán.

A február 8-ai ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Kovács Ernő, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Dr. Szeberényi Gyula Tamás kecskeméti alpolgármester, valamint a megnyítón részt vett Dr. Salacz László országgyűlési képviselő. A megnyitó végén Bende László, a Lineartech Autó Kft. ügyvezetője átadta a Gépjármű Ügyintézési Pont jelképes első ügyiratait Cseh Tamásnak, a Kecskeméti Járási Hivatal vezetőjének, amellyel megnyitották az Ügyintézési Pontot.

Fotók: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal


Amint az alpolgármester kifejtette: lépést kell tartanunk a fejlődéssel, így mindig nehéz döntés előtt állunk, ha a fejlesztendő területekről kell döntenünk. Azonban ahhoz, hogy a városban élők és a városban tevékenykedő vállalkozók otthonosan érezzék magunkat, ahhoz ezekre a fejlesztésekre szükség van – fogalmazott.

A GÜP is egy ilyen fejlesztésről szól, amely most a vállalkozókat segíti a gyorsabb ügyintézésben

– zárta gondolatait Dr. Szeberényi Gyula Tamás.

Kovács Ernő ismertette, hogy ez a pont szinte egyedülálló, hiszen Budapesten két helyen, illetve Pécsen és Tatabányán adtak át ilyen Pontot az országban. Bács-Kiskun megyében több mint 200 autókereskedő van – mondta a kormánymegbízott. A Rákóczi úti kormányablakban 67 gépjármű-kereskedéssel foglalkozó partner hozza a kérelmeit, akik közül 29 nagyobb cég, akik napi rendszerességgel, ők jelentős számú autót állítanak forgalomba. Ez most az ő munkájukat segíti nagyban.

Kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy Magyarországon az 5. Gépjármű Ügyintézési Pontot nyithatjuk meg a gépjármű-kereskedőknek. Ez nagyban megkönnyíti a mi munkánkat is, hiszen elkülönül a nagytömegű ügyintézés az egyszerűbb, lakossági ügyintézéstől. Szívből köszönöm munkatársaimnak, hogy ezt a pontot megnyithattuk a mai napon – tette hozzá a kormánymegbízott.
 

 

A magánszemélyek továbbra is kormányablakainkban intézhetik gépjárművekkel kapcsolatos kérelmeiket, bejelentéseiket, de a GÜP létrejöttével ők is rövidebb várakozási idővel számolhatnak.

A megnyitó végén Bende László, a Lineartech Autó Kft. ügyvezetője kifejtette, hogy kollégái minden nap jönnek a kormányablakba, egyre jobban prosperál a cég, egyre több autót adnak el. Nagyon jó a kapcsolatuk a kormányablakkal, eddig is gördülékenyen zajlott az ügyintézés. Maximálisan hasznosnak ítélik a GÜP megnyitását. Hatékonyabb lett az ügyintézés a lakosság számra is, hiszen nem tartják fel a normál ügyek intézését az anyagaikkal, mert ez egy speciális dolog.
 

 

KecskemétBács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskemétgépjármű ügyintézéskormányhivatali ügyintézés