2024.06.13, Csütörtök
Kecskeméten is koncertezik Mága Zoltán
illusztráció - pixabay

Kecskeméten is koncertezik Mága Zoltán

MTI

2022.02.21. 13:49

Harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát a Liszt Ferenc-díjas hegedűművész.

Hirdetés

Százszoros köszönet jelszóval harmadszorra indítja útjára 100 templomi jótékonysági koncertsorozatát Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, hogy ökumenikus karitatív missziójával köszönetet mondjon a koronavírus elleni védekezésben dolgozóknak és segítséget nyújtson a hátrányos helyzetű, vagy gyógyulásra váró gyermekeknek, kórházaknak, árváknak.

A jótékonysági misszió február 26-án a Debreceni Református Nagytemplomból indul útjára, és Magyarország nagyvárosai és kistelepülései mellett a határon túli magyar közösségekhez is eljut - közölte a hegedűművész pénteken az MTI-vel.

Újabb missziójával a Pro Caritate-díjjal is kitüntetett hegedűvirtuóz elsősorban azoknak a hétköznapi hősöknek szeretne köszönetet mondani, akik az elmúlt két évben embertársaink életéért és egészségéért küzdöttek, harcoltak egy láthatatlan kórral szemben, és biztosították a napi szükségleteink elérését.

"Százszorosan is köszönetet kell mondanunk az orvosainknak, ápolóinknak, akik a legnagyobb értéket, az életet mentették, harcolva a Covid-19 ellen" - emelte ki új küldetésének fő célját Mága Zoltán. A már teljesített két templomi koncertsorozathoz hasonlóan a mostaninak is az lesz a célkitűzése, hogy a rászoruló gyermekeknek nyújthassanak segítséget - tette hozzá.

A következő egy évben a Prima Primissima-díjas hegedűművész Magyarország nagyvárosai, így Debrecen mellett Nyíregyházára, Tokajba, Szegedre, Pécsre, Nagykanizsára, Győrbe, Miskolcra, Szolnokra, Szombathelyre, Kecskemétre, Ceglédre, Tatabányára is elviszi koncertsorozatát, de kistelepülések, falvak templomaiba is tervezi misszióját, valamint erdélyi és vajdasági, felvidéki, tengerentúli magyar közösségekhez is eljut. A koncertsorozat eseményein a Budapesti Primarius Szimfonikus és Kamarazenekar művészei kíséretében Kossuth-díjas előadóművészek, a Nemzet Művészei és más elismert, rangos előadók is közreműködnek.

A szervezők összesítése szerint a már teljesített két karitatív missziósorozat hangversenyein több mint 250 ezer ember vett részt és több száz millió forint értékben nyújtott segítséget. Mága Zoltán a hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek adott támogatást, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését segítette, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult. A jótékonysági missziói elismeréseként XVI. Benedek pápa mellett Ferenc pápa is apostoli áldásában részesítette, és a katolikus egyházfő audiencián is fogadta a hegedűművészt.

 

KecskemétkomolyzenehegedűMága Zoltán