2024.02.23, Péntek
A KAFF díjnyertes animációs filmjei láthatók a Cinema MOM-ban
illusztráció - pixabay

A KAFF díjnyertes animációs filmjei láthatók a Cinema MOM-ban

MTI

2022.01.30. 10:00

A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a mozi honlapján lehet.

Hirdetés

Február 3-tól egy héten át minden nap levetítik a tavaly nyáron megrendezett 15. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjnyertes alkotásait bemutató összeállítást a Cinema MOM moziban.

A vetítésekre a belépés díjtalan, regisztrálni a mozi honlapján lehet - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, aki 2021 augusztusában nem lehetett jelen a hagyományosan kétévente, Kecskeméten megrendezett nemzetközi animációs filmfesztiválon - amely során harminc ország háromszázhetven filmjét láthatta a közönség - február 3. és 9. között Budapesten, a MOM Park megújult mozijában találkozhat a szakmai- és diák zsűrik által legjobbnak ítélt rövid animációs alkotásokkal.

A Kecskemétfilm és a Cinema MOM együttműködésében megvalósuló válogatásprogrammal a díjazott alkotók mellett a tavaly nyugdíjba vonult Mikulás Ferenc előtt is tisztelegnek, aki a Pannónia Filmstúdió kecskeméti műtermének 1971-es alapítása óta, fél évszázadon át irányította a világhírűvé vált animációs műhely munkáját. Csapata töretlen lelkesedéssel és változatlan szakmai hozzáértéssel folytatja a nemzetközileg elismert, "A" kategóriás animációs biennálé szervezését - olvasható a közleményben.

Az Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával megvalósuló vetítésekre a belépés díjtalan, helyre szóló regisztrációs jegyek online foglalhatók a Cinema MOM honlapján a www.cinemamom.hu oldalon, vagy a helyszínen. A filmeket elsősorban középiskolás és felnőtt nézőknek ajánlják - áll a közleményben.

KecskemétmoziKecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF)