2024.07.13, Szombat
A Cirkuszhercegnő Kecskeméten
Fotók: Ujvári Sándor/MTI

A Cirkuszhercegnő Kecskeméten

Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház és MTI

2021.12.31. 10:00

A darabot Eszenyi Enikő rendezésében 2021. december 30-án mutatták be.

Fedora, a megözvegyült hercegnő a gyászév letelte után kerül újra a figyelem középpontjába. Első estéjét a szentpétervári cirkuszban tölti, ahol fergeteges műsorszámával őt is lenyűgözi a titokzatos Mister X; kegyeire azonban nem tartja méltónak a mutatványost, ahogyan Vlagyimir nagyherceget sem. A sértett férfiak bosszúja képében lép be Fedora életébe Korozov herceg, s kezdetét veszi az igaz érzelmek hazugsággal felfegyverkezett csatája.

Fotók: Ujvári Sándor/MTI

Nem kisebb vihar készülődik a pesti István Főherceg Szálloda leendő örökösének, Tóninak életében, hiszen vesztére egy rangon aluli artistalányba, Mabelbe szeret bele, miután apja kiszemeltje elől Szentpétervárra menekül.

A történet során kiderül, hogy nem Tóni az egyetlen, aki ebben a szó szerint és átvitt értelemben vett cirkuszban keresi a kiutat, a boldogságot, a felejtést. A rengeteg bonyodalom kibogozhatatlannak látszik, de az igazi szerelem egymáshoz hajtja az összetartozó szíveket, hiszen a boldogság valamennyiünktől csak egy karnyújtásnyira van.

A darabot Eszenyi Enikő rendezésében 2021. december 30-án mutatták be. Közreműködik a Kecskeméti Nemzeti Színház balett-tagozata (Kecskemét City Balett), énekkara és zenekara.

Bővebb információ a színház oldalán olvasható.

Galéria

KecskemétKecskeméti Katona József Színházszínházkultura