2024.07.21, Vasárnap
Kecskeméten is áldozatsegítő központ várja a bűncselekmények érintettjeit
Illusztráció: Pixabay

Kecskeméten is áldozatsegítő központ várja a bűncselekmények érintettjeit

mti

2021.11.29. 08:55

A kormány kiemelten kezeli az erőszakos bűncselekmények elleni határozott fellépést és fokozott figyelmet szentel az áldozatok segítésének is - írta az igazságügyi miniszter a közösségi oldalán a nők elleni erőszak megszüntetésének napja alkalmából.

Varga Judit csütörtöki bejegyzésében a segítség formáit részletezve a lelki segélynyújtást, a jogi tanácsadást, a felvilágosítást, pszichológiai támogatást vagy krízishelyzet fennállása esetén az azonnali anyagi és egyéb segítségnyújtást említette.

Emlékeztetett arra, hogy ennek érdekében az elmúlt időszakban nyolc áldozatsegítő központot nyitottak meg a főváros mellett Szegeden, Pécsen, Kecskeméten, Szombathelyen, Szolnokon, Veszprémben és Miskolcon, valamint egy áldozatsegítő ponttal bővítették a hálózatot Salgótarjánban.

 A kormány kiemelt célja, hogy 2025-re minden megyeszékhelyen legyen ilyen központ - hangsúlyozta.

A politikus hozzátette: létrehoztak egy áldozatsegítő vonalat is, a 06/80-225-225-ös telefonszámon éjjel-nappal elérhető segítséget biztosítanak a rászorulóknak.

Varga Judit arra biztatott mindenkit, hogy ha bűncselekmény áldozatává vált, illetve ismer valakit, aki ilyen helyzetbe került, vegye fel a kapcsolatot a szakértőkkel, akik szakszerű, személyre szabott segítséget nyújtanak minden bajbajutottnak.

KecskemétKecskemétáldozatsegítés