2024.04.28, Vasárnap
Kecskeméten készült el a hatmilliomodik ABS szelep
Illusztráció, pixabay.com

Kecskeméten készült el a hatmilliomodik ABS szelep

jarmuipar.hu

2021.09.02. 16:28

A Knorr-Bremse Kft. gondoskodik arról, hogy ezek a többtonnás járművek biztonsággal megálljanak az utakon nap mint nap, akár vészfékezéskor is.

Hirdetés

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. a kecskeméti telephelyén elkészült a hatmilliomodik ABS szelep - olvasható a jarmuipar.hu-n.

Mint a legtöbb fejlesztés, az ABS is először a személygépjárművekben jelent meg. Az ABS blokkolásgátló rendszer a fékerő csökkentésével megakadályozza a kerekek blokkolását, ezáltal a jármű kormányozható marad és nem csúszik ki irányíthatatlanul.

Teherautó pótkocsiknál és csuklós járműveknél az ABS rendszer akadályozza meg a jármű úgynevezett „bebicskázását” vészfékezés közben, amikor is a vontatmány irányíthatatlanná válik és „visszacsuklik”. Mint fejlesztőpartner, a Knorr-Bremse 1981-ben fejlesztette az első sztenderd ABS rendszert teherautókra.

„Az ABS szelep a termékportfóliónk egy alapvető része, már több, mint 10 éve gyártjuk. Termékeinket a hat legnagyobb haszongépjármű-gyártónak szállítjuk be, így szinte minden típusban megtalálhatók. A Knorr-Bremse gondoskodik arról, hogy ezek a többtonnás járművek biztonsággal megálljanak az utakon nap mint nap, akár vészfékezéskor is”

– mondta el Bíró Attila, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója.

A vállalat gyártóüzeme több, mint 30 éve üzemel Kecskeméten, jelenleg 21 ezer négyzetméteren közel ezer dolgozó állítja elő termékeit teherautók és buszok fékrendszereibe. Kutatás-fejlesztési tevékenysége budapesti fejlesztőintézetében és Kecskeméten működik.

KecskemétKecskemétjárműiparautóipar