2024.03.28, Csütörtök
Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus
Nemzeti Ifjúsági Kórus facebook

Újra turnéra indul a Nemzeti Ifjúsági Kórus

mti

2021.07.12. 13:49

Július 23-tól 29-ig ingyenes koncerteket ad: Tihanyban, Debrecenben, Békéscsabán, Kecskeméten és Budapesten mutatja be új műsorát.

Hirdetés

A Nemzeti Ifjúsági Kórus célja, hogy a Kárpát-medencei magyarság összetartozásának jegyében a nemzeti jelzőhöz méltó színvonalon mutassa be a 20-21. századi magyar kórusirodalom legjavát, a Kodály Zoltán nevével fémjelzett magas szintű zenei nevelés eredményeit, valamint közösségépítő erejét.

Az együttesbe sikerrel pályázó énekesek intenzív felkészülésen vesznek részt, majd turnéra indulnak, hogy bemutassák új műsorukat. Az idén július 23-án a Tihanyi Bencés Apátság, 25-én a debreceni Szent Anna-székesegyház és főplébánia, 26-án a békéscsabai Evangélikus Nagytemplom ad helyet a koncerteknek. Július 28-án Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál részeként lép fel a kórus a Piarista templomban. Budapesten július 29-én a Pesti Vigadóban találkozhat a közönség a különleges formációval.

Erdei Péter és Nemes László Norbert vezényletével többek között Szokolay Sándor, Kodály Zoltán, Orbán György, Bella Máté, Fekete Gyula, Tóth Péter, Vajda János és Gyöngyösi Levente szerzeményei szerepelnek a koncertek műsorán.

KecskemétNemzeti Ifjúsági KórusKecskemét