2024.05.27, Hétfő
A Kecskemét Táncegyüttes is részt vesz a VI. World Folkloriadán
Illusztráció: pexels.com

A Kecskemét Táncegyüttes is részt vesz a VI. World Folkloriadán

MTI

2021.07.02. 14:33

A World Folkloriada programjában népzenei és néptáncbemutatók, nemzetközi kiállítások és konferenciák szerepelnek.

Hirdetés

A Kecskemét Táncegyüttes képviseli Magyarországot a VI. World Folkloriada népművészeti világtalálkozón, amelyet az oroszországi Baskíriában rendeznek meg július 3. és 10. között, 37 ország 200 nemzetisége mintegy 1500 képviselőjének részvételével.

A World Folkloriadát a Nemzetközi Folklórfesztiválok Szövetsége (International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Arts) rendezi meg négyévenként más-más országban. Oroszország az első alkalommal ad otthont a világtalálkozónak, melyet korábban Hollandiában, Japánban, Magyarországon, Dél-Korában és Mexikóban tartottak meg - közölte az MTI-vel az Orosz Kulturális Központ.

A World Folkloriada programjában népzenei és néptáncbemutatók, nemzetközi kiállítások és konferenciák szerepelnek. A fesztiválra várják mások mellett az Oroszország népművésze címmel kitüntetett Nagyezsda Babkina énekesnőt; az Oroszországot a 2021-es Eurovíziós Dalfesztiválon képviselő tádzsik-orosz énekesnőt, Manyizsát, valamint Emir Kusturica szerb filmrendezőt és zenészt.

Az idei World Folkloriadán egy világrekord-kísérletre is sor kerül: vasárnap Baskíria fővárosában, Ufában több mint kétszáz nemzetiség képviselői járják majd el közösen a világ legnagyobb körtáncát.
A Kecskemét Táncegyüttes egy meglepetéssel is készül a baskír közönség számára: Ufában eléneklik a Karabay című népdalt is, amellyel a hagyományok szerint a fiatal baskír legények szokták táncba hívni a félénk leányokat - áll a közleményben.

KecskemétKecskemétKecskemét Táncegyüttesnépművészet