2024.04.24, Szerda
Szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben
Kecskeméti Vadaskert facebook

Szibériai tigriskölykök születtek a Kecskeméti Vadaskertben

mti

2021.05.12. 17:23

A szülőpár három éves kora óta lakik a vadaskertben, és hét év után, idén március 31-én jött világra a három egészséges tigriskölyök.

Hirdetés

A kis tigrisek és az anya is jól vannak, a kicsik szépen fejlődnek, a születéskori 900-1000 gramm súlyuk öt hetes korukra 4700 és 5100 grammra gyarapodott. A stresszhatások miatt és az egyedi érzékenységek okán a vadállatok utódgondozása igen kockázatos. Főként az első napok kritikusak, kérdéses, hogy az anya elfogadja-e a kölyköket, ha igen, akkor lesz-e elég teje a kicsik neveléséhez. Mindez sokkal nagyobb nyugalmat, zavarásmentes környezetet igényel, mint egyébként. Az állat kizárólag az eddig megszokott gondozóit viseli el maga körül rövid ideig. A kölykök védelmezése miatt az anya igen érzékeny bármilyen stresszhatásra, ami ideges, feszült viselkedést, "tombolást", a kölykök indokolatlan hurcolását válthatja ki az állatnál.     

A Kecskeméti Vadaskertben az anyaállatot, illetve a két hím és a nőstény kölyköt az apától egyelőre elzártan helyezték el, de rácson keresztül látják és szokják egymást. A szülőpár napi néhány órát már együtt tölt a kifutóban, a kicsiket addig elkülönítik. Az apaállat és a tigriskölykök összeszoktatása hosszabb folyamatot igényel, ezt fokozatosan végzik majd az állatok gondozói.    

 A kis tigriseket a közönség várhatóan egy hónap múlva láthatja először.

KecskemétKecskeméti Vadaskert