2024.04.18, Csütörtök
Támogatást kap a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.
Illusztráció: pixabay.com

Támogatást kap a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft.

MTI

2021.03.02. 09:16

A megítélt összeg a sportágak szakmai felkészítéséből és a sportolók versenyeztetéséből fakadó költségek finanszírozásához is jelentős segítséget jelent.

Hirdetés

Kilencvennégy millió forint kormányzati támogatást kap a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. a világjárvány negatív hatásainak enyhítésére - jelentette be a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke Kecskeméten.

Deutsch Tamás a kecskeméti atlétikai centrumban elmondta: a sport stratégiai ágazat, mert mindenekelőtt segít a felnövekvő magyar nemzedék tagjainak egy egészséges életmódot kialakítani, hogy aztán felnőttként és idősebb korukban is minél többet megtehessenek egészségük megőrzése érdekében.     

Kiemelte: a sport fejlesztése erős, fejlődőképes magyar sportegyesületek nélkül nem képzelhető el. Éppen ezért a Sportegyesületek Országos Szövetségének javaslatára született meg az a program, amelynek keretében 45 kiemelt vidéki sportegyesület több mint 2,1 milliárd forint támogatásban részesül. Ennek részeként a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. 94 millió forintot kap.     

Az elnök hangsúlyozta, a program a koronavírus okozta járvány negatív hatásainak enyhítését, vagyis az egyesületek működésében előálló nehézségek orvoslását szolgálja, de emellett célja az egy évvel elhalasztott 2020-as tokiói olimpián és paralimpián induló vagy az indulási jogért harcoló sportolók felkészülésének segítése is.     

Deutsch Tamás emlékeztetett rá, hogy az 1989-ben alakult SOSZ-nak - amely a magyar sportegyesületek hatékonyan működő szakmai érdekképviseleti szervezete kívánt lenni - 2015-ben kevesebb, mint 90 tagja volt, de mára több mint 650 magyar sportegyesületet számlál. Mint mondta, a 2016-ban elindított kis és közepes sportegyesületek támogatási programja öt pályázati körben eddig már összesen 950 millió forint támogatást nyújtott egyebek mellett utánpótlásneveléshez, eszközbeszerzéshez, vagy éppen személyi kiadások finanszírozására. A hatodik pályázati kör 300 millió forint keretösszeggel nyújt segítséget a szervezeteknek.     

Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője a Sportegyesületek Országos Szövetsége által nyújtott támogatási szerződés aláírását követően elmondta: az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság fő tevékenysége a városi utánpótlásnevelés. A szervezet keretein belül 12 sportágban 1700 gyermek, fiatal sportol, és 120 szakember dolgozik.     

Kiemelte: az elmúlt évben a járványhelyzet ellenére 20 országos bajnoki címet szereztek, és 40 sportolójuk kapott válogatott meghívást különféle korosztályokban és sportágakban. Az ügyvezető kifejtette, a támogatás felhasználásával céljuk sportszakembereik és munkavállalóik bér- és díjkifizetéseinek stabilizálása, a munkahelyek megtartása. Ugyanakkor a megítélt összeg a sportágak szakmai felkészítéséből és a sportolók versenyeztetéséből fakadó költségek finanszírozásához is jelentős segítséget jelent. A támogatás hozzájárul továbbá a járványhelyzet miatt átütemezett sportfelszerelések, sport- és egyéb eszközök beszerzéséhez, minőségi sportolási lehetőségek biztosításához az utánpótláskorú sportolóik részére.

KecskemétKecskemétSportegyesületek Országos Szövetségetámogatás