2024.07.23, Kedd
Több mint 500 millió forintot költött az iskolaelhagyás csökkentésére a Kecskeméti Szakképzési Centrum
A kép illusztráció - google.hu

Több mint 500 millió forintot költött az iskolaelhagyás csökkentésére a Kecskeméti Szakképzési Centrum

mti

2021.02.22. 13:57

A projekt az elmúlt több mint három évben a szakképzési centrum kecskeméti, kunszentmiklósi és tiszakécskei tagintézményeiben valósult meg.

A végzettség nélküli iskolaelhagyók számának csökkentésére 519 millió forint európai uniós támogatást nyert a Kecskeméti Szakképzési Centrum, a projekt a centrum tíz tagintézményében valósult meg.


Az egyéni felmérések eredményei alapján a kompetenciák fejlesztésére a lemorzsolódással leginkább veszélyeztett diákokból kis létszámú tanulócsoportok alakultak. A fiataloknak pályaorientációs, pályaszocializációs tevékenységet, a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló, a tanulást támogató, illetve az iskolai kötődést motiváló, erősítő programokat szerveztek.

Megvalósult a pedagógusok módszertani továbbképzése és felkészítése a végzettség nélküli iskolaelhagyás hatékony kezelésére és megelőzésére.
A projekt révén korszerű tananyagokat dolgoztak ki, és digitális közösségi alkotóműhelyt is létrehoztak.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) pályázatán elnyert vissza nem térítendő támogatásból kollégiumi közösségi tereket alakítottak ki, továbbá bútorokat és korszerű számítástechnikai eszközöket szereztek be.

KecskemétKecskemétKecskeméti Szakképzési Centrum