2024.04.19, Péntek
Sikeresen lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem közös tantárgyának első szemesztere
Online kvíz a 2020 szeptemberében indult Made in Kecskemét tantárgy nyitóelőadásán, a Neumann János Egyetemen

Sikeresen lezárult a Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem közös tantárgyának első szemesztere

Mercedes-Benz gyár

2020.12.30. 17:23

Az előadásokon a hallgatók betekintést nyertek a gyártás, illetve a gyártástámogatás különböző szakterületeibe, kulisszatitkaiba, alapismereteket szereztek az autógyártás folyamatairól és a Mercedes-Benz gyár működéséről.

Hirdetés

A Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem együttműködéséből született szabadon választható kurzuson minden hallgató sikeres vizsgát tett. Az előadássorozat végén online teszttel zajlott a vizsga, a felkészülésben egy virtuális gyárlátogatás is segítette a hallgatókat.Mercedes-Benz Made in Kecskemét címmel ősszel indította szabadon választható tantárgyát a kecskeméti Mercedes-Benz gyár és a Neumann János Egyetem GAMF Kara.

A tanév eleji tantárgyfelvételen rögtön a megnyitást követő órákban beteltek a helyek: 150 hallgató jelentkezett az először induló, szabadon választható kurzusra.

A vírushelyzetre való tekintettel már a kezdetektől sem volt kötelező a helyszíni részvétel, online is becsatlakozhattak a hallgatók. A gyár vezetősége úgy döntött, minden alkalommal élő kameraképes közvetítéssel, különböző videókkal, játékokkal és interaktív kvízekkel teszi még színesebbé a szerda délutánokat.

A Mercedes-Benz Made in Kecskemét előadássorozat nem titkolt célja volt az is, hogy közelebb hozza a hallgatókat nem csak a gyári élethez, hanem a gyárban dolgozó kollegákhoz, vezetőkhöz és felsővezetőkhöz, így Christian Wolff gyárigazgató nyitóelőadását követően az egyes gyártócsarnokok és a gyártást támogató területek vezetői is személyes előadást tartottak a fiataloknak.

A záróalkalmon a Neumann János Egyetem részéről Dr. Fülöp Tamás rektor és Dr. Weltsch Zoltán rektorhelyettes, a Mercedes-Benz gyár részéről Kovács Tamás műszaki igazgató kívánt sok szerencsét a résztvevőknek.

 

KecskemétMercedes-Benz GyárNeumann János Egyetem