2024.07.19, Péntek
Szeptember 10-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára
A kép illusztráció: fit.mcc.hu

Szeptember 10-ig lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium Fiatal Tehetség Programjára

mti

2020.09.07. 08:42

Az iskola mellett végezhető, ingyenes és gyakorlatorientált képzésre ötödik osztályba lépő diákok jelentkezését várják.

A Fiatal Tehetség Program keretében felkészítik a diákokat a továbbtanulásra, segítik tudatos pályaválasztásukat és az életben való érvényesülésüket. A diákok például megtanulnak újraéleszteni, a pénzzel bánni, kipróbálhatják magukat riporterként, megismerkedhetnek a robotika tudományával, sőt, még a jövőkutatás rejtelmeibe is betekinthetnek. A gyerekek olyan szemléletformáló foglalkozásokon is részt vehetnek, mint a terápiás állatokkal való találkozás, a konfliktuskezelési tréning vagy a fogyatékkal élők világát megismertető érzékenyítő találkozások.

A Fiatal Tehetség Program az otthoni tanulást lehetővé tevő digitális oktatási anyagokra és kéthetenként személyes jelenlétet igénylő játékos szombati foglalkozásra épül. Mindezeken felül beszédközpontú angolóra és további közösségi programok színesítik a képzést. Amennyiben a vírushelyzet a személyes alkalmak megtartását nem teszi lehetővé, a képzés teljes mértékben távoktatásos formában valósul meg.

A program öt éve indult, jelenleg az ország hat városában, Veszprémben, Szolnokon, Pécsett, Miskolcon, Kecskeméten és Budapesten érhető el, képzésein jelenleg 650 kisdiák vesz részt.

Jelentkezni szülői ajánlással lehet a program honlapján (fit.mcc.hu) keresztül, amelyet követően a diákok egy válogatón vesznek részt.

KecskemétKecskemétFiatal Tehetség ProgramMathias Corvinus Collegium